Dio Agency biedt nieuw platform waarmee zorginstellingen snel en goedkoop micro learning-apps kunnen ontwikkelen.
Op internationale dag van het handen wassen stelde het Rotterdamse Dio Agency de Primio-app gratis beschikbaar om heel Nederland aan het handen wassen te krijgen.
De Primio-app wordt al langer gebruikt in de zorg en maakt het eenvoudig om belangrijke protocollen en richtlijnen te activeren met kleine kennismodules, activiteiten en reminders.
Dio Agency zet nu de volgende stap met de lancering van een platform waarop zorginstellingen eigen apps – zoals die voor handen wassen – kunnen ontwikkelen.
Dio Agency stelde de handen was-app gratis beschikbaar, omdat ze geloven dat gezond gedrag een steuntje in de rug nodig heeft én omdat ze wilden ontdekken hoe andere zorginstellingen reageerden op de app. Het achterliggende platform maakt het namelijk mogelijkom eenvoudig micro learning-apps te ontwikkelen voor elke uitdaging in de zorg.
‘Veel zorginstellingen hebben te maken met uitdagingen rondom de onboarding van personeel of het laagdrempelig beschikbaar stellen en raadplegen van informatie’, legt ontwerper Christiaan Uythoven van Dio Agency uit. ‘Met een app als Primio kun je dat tackelen. Wij hebben het nu eerst op handen wassen gericht, maar je kunt er één maken voor elke uitdaging in de zorg. Deze micro learning-apps stimuleren gedrag op een positieve manier. Onder meer via kaartjes met handige tips waar je doorheen kunt ‘swipen’, een actielijst en korte uitlegvideo’s.’
‘Primio voor handen wassen was dus slechts het begin’, vervolgt hij. ‘Primio wordt nu een platform waarmee iedere zorginstelling in Nederland eenvoudig een eigen app kan maken. Maar sneller en goedkoper dan gebruikelijk. Veel apps lijken namelijk erg op elkaar, dus waarom zou je die functionaliteit niet slim hergebruiken? De blauwdruk van de app is er al. Je hoeft het als zorginstelling dus alleen – in co-creatie – de app op zo’n manier te vullen dat het je helpt om slim in te spelen op leer- of gedragsuitdagingen.’
De ontwikkelaar heeft verschillende pilots draaien, met onder meer uitgevers en andere zorginstellingen waarmee wordt ingespeeld op andere uitdagingen. Op 4 november 2020 wordt een virtuele co-creatiesessie georganiseerd om deze mogelijkheden verder uit te werken en in samenwerking met andere koplopers te evalueren.
Zie jij ook kansen en wil je daar graag eens vrijblijvend over sparren? Neem contact met ons op.