Regionale aanpak versnelt realisatie PGO

De Rotterdam eHealth Agenda las deze blog van Angélique van der Veer, programmamanager bij Regionaal Zorg Communicatie Centrum, en vindt die interessant om te delen.

Vanaf 2020 moet iedereen in Nederland online zijn medische gegevens kunnen inzien en bijhouden in zijn persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO).

Dit vraagt nogal wat van zorgverleners. Zij zijn degenen die nu over de data beschikken en dat zullen moeten gaan delen. Er is de afgelopen tijd nogal wat te doen over de PGO, de persoonlijke gezondheidsomgeving.

Hoewel ook zorgverleners digitale inzage voor de patiënt vooral als iets positiefs bestempelen, zien ze ook nog wat beren op de weg, zo blijkt uit recent onderzoek van Investico, platform voor onderzoeksjournalistiek.

Zorgverleners informeren

Volgens het onderzoek zien zorgverleners vooral praktische bezwaren, zoals veiligheid en onnodige onrust onder patiënten. Tegelijkertijd laat het onderzoek ook zien dat een meerderheid van de zorgverleners nog helemaal niet bekend is met een PGO. Er is dus nog veel werk te verrichten als het gaat om goede voorlichting onder zorgverleners.

Lees hier de gehele blog.

Rotterdam eHealth Agenda

De vraag die we ons stellen is: hoe gaan de Rotterdamse zorgaanbieders om met de PGO’s? En is er aanleiding de koppen in de keten eens bij elkaar te steken om er voor te zorgen dat we ook hier er in 2020 klaar voor zijn.

Interesse om aan de discussie deel te nemen?
Neem contact met ons op:

Jan Pons

Jan Willem Faessen