Modelwoning vol technische snufjes voor ouderen

In Overschie is op vrijdag 15 maart een woning geopend met meer dan 70 technische snufjes, waarmee ouderen langer zelfstandig kunnen wonen. Bezoekers kunnen producten van de modelwoning lenen om thuis te testen.

Joke van Kervel van WMO Radar geeft aan dat ouderen dankzij allerlei technische hulpmiddelen langer thuis kunnen wonen. Door de modelwoning wordt de drempel die ouderen ervaren rondom techniek verlaagd. Zo kunnen ze op een gemakkelijke manier kennismaken met die technische snufjes.

Volgens verantwoordelijk wethouder Sven de Langen (Ouderen en Zorg) is de modelwoning hard nodig. ‘De samenleving verandert, innovatie in de zorg is van groot belang. Oudere Rotterdammers kunnen daardoor niet alleen langer thuis wonen, ze kunnen ook gezonder oud worden.’ De gemeente gaf daarom subsidie voor de woning, en woningcorporatie Woonstad Rotterdam stelde de woning (het modelhuis) aan het Mookhoekplein beschikbaar.

Het huis bevat momenteel zeventig producten, maar als er behoefte aan meer is kunnen ze er in de toekomst nieuwe snufjes aan toevoegen. De producten helpen ouderen op allerlei vlakken.

WMO Radar heeft bij de selectie van producten gekeken of het in de buurt te verkrijgen is. Ze willen niet dat mensen er bijvoorbeeldnaar Groningen voor moeten reizen. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de betaalbaarheid van de producten. Ze zullen het initiatief nemen om daarover het gesprek aan te gaan met onder meer zorgverzekeraars.’

Meer informatie
De comfortwoning is aan het Mookhoekplein 15. De woning is te bezoeken op maandagen tussen 10.00 uur en 12.00 uur en op donderdagen tussen 13.30 uur en 15.30 uur. Het is ook mogelijk om voor andere dagen een afspraak te maken, op de website van Comfortwoning.