Hulp nodig met computer, tablet of smartphone?

Digitaal mee kunnen doen is niet alleen erg belangrijk, maar ook reuze handig. Toch is het niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom zijn er in Rotterdam allerlei mogelijkheden om hulp te krijgen om digitaal vaardiger te worden.

Meneer Tiggeloven heeft bijvoorbeeld een DigiMaatje. Irene helpt hem thuis met zijn computer en smartphone. Ze beantwoordt zijn vragen en samen oefenen ze zo vaak als nodig. Benieuwd waar meneer Tiggeloven hulp bij gevraagd heeft en wat hij van zijn DigiMaatje vindt? Dat hoor en zie je in de video.

DigiMaatje is een initiatief van Unie van Vrijwilligers vanuit het Netwerk Digitale Inclusie 55+.

Hulp op maat

Kan jij of iemand in je omgeving ook hulp gebruiken om digitaal vaardiger te worden? Daarvoor zijn verschillende gratis mogelijkheden. Voor echte beginners, tot meer ervaren gebruikers. Om te oefenen of alleen vragen te stellen. 1-op-1 of in groepsverband. Thuis of juist op locatie. Voor iedereen is er hulp op maat. Kijk voor het complete aanbod op www.rotterdam.hetinformatiepunt.nl of neem telefonisch contact op: bel 010 – 281 61 00 (ma t/m za, 09.00 – 17.00 uur) of WhatsApp 06 – 16 47 91 26 (ma t/m vr, 10.00 – 17.00 uur).

Netwerk Digitale Inclusie

Wij vinden het belangrijk dat Rotterdammers zelfstandig mee kunnen doen in de digitale wereld. Daarom zijn we partner van het Netwerk Digitale Inclusie 55+ Rotterdam. Samen werken we aan het versterken van digitale vaardigheden van 55-plussers in Rotterdam. Kijk voor meer informatie over het netwerk op www.netwerkdigitaleinclusie.nl.