Gemeente Rotterdam en InnovationQuarter starten matchmaking platform

De gemeente Rotterdam en InnovationQuarter, de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland, zijn een samenwerking aangegaan met Fundsup.

Fundsup is een online platform dat het gemakkelijker maakt voor ondernemers en investeerders om elkaar te vinden. De samenwerking moet een boost geven aan de ontwikkeling van Rotterdamse startups die groeikapitaal nodig hebben. In het eerste jaar wil Fundsup minimaal een miljoen aan gegenereerde investeringen realiseren voor Rotterdamse startups.

Voor ondernemers is het een uitdaging om tijdig groeikapitaal op te halen bij een geschikte investeerder. Tegelijk worden investeerders overvraagd door ondernemers en is het lastig om in dat grote aanbod de startup te vinden die aan hun investeringscriteria voldoet.
Fundsup heeft voor deze uitdagingen een online platform ontwikkeld om zinvolle connecties te faciliteren tussen ondernemers en investeerders. Het platform bestaat uit een website en daaraan gekoppelde app.

“Ondanks dat we één van de meest actieve investeerders van Nederland zijn en jaarlijks met zo’n achthonderd bedrijven spreken over hun financieringsbehoefte, merken we nog dagelijks dat het moeilijk is om te komen tot een match tussen founders en investors. Door Fundsup hopen we sneller de financieringsbrug te slaan,” zegt Rinke Zonneveld, directeur van InnovationQuarter.

“Als gemeente willen we een rol spelen in het faciliteren van zinvolle connecties tussen innovatieve ondernemers en investeerders die gezamenlijk in Rotterdam impact kunnen maken. Door onze samenwerking met Fundsup en InnovationQuarter kunnen we ondernemers een instrument aanbieden om hun innovatie zo goed mogelijk te presenteren aan investeerders en helpen we investeerders met een beter beeld van de investeringskansen in Rotterdam. Hierdoor stimuleren we de Rotterdamse economie en werkgelegenheid,” zegt Barbara Kathmann (Wethouder Economie, wijken en kleine kernen Gemeente Rotterdam).

Matchmaking platform Fundsup

Ondernemers maken een bedrijfsprofiel aan en kunnen, na een screening door Fundsup, hun profiel publiceren. Zo krijgen zij de kans hun bedrijf onder de aandacht te brengen bij een snelgroeiend netwerk van diverse typen investeerders. Aangesloten investeerders krijgen, op basis van het Fundsup algoritme, passende en actuele profielen aangeboden via de gekoppelde app. Zij kunnen, op basis van hun voorkeuren, anoniem startups ontdekken, volgen en bij interesse contact leggen via de app.

“We kijken ernaar uit om zinvolle verbindingen te maken tussen Rotterdamse startups en investeerders. Het is een perfecte samenwerking: de gemeente Rotterdam en InnovationQuarter zijn op zoek naar manieren om investeerders te inspireren om te investeren in regionale innovatie en Fundsup biedt speciaal hiervoor een online platform.

Fundsup wil samenwerken met overheden en bedrijven die innovatie willen inzetten om de uitdaging van toegang tot kapitaal voor ondernemers blijvend te verbeteren,” zegt Arjen Strijker, CEO en oprichter van Fundsup.co.
De samenwerking tussen de drie partijen is het startsignaal voor verdere uitrol in Nederland. Daarna volgen andere Europese landen.