Programma 5 september 2019

Digitale
vaardigheden & ontwikkelingenVOORBIJ DE KOLOMMEN
Van zorg naar gezondheid, dat gaat alleen met goede samenwerking en vernieuwende werkprocessen, andere financiering en bevlogenheid en inzet van mensen. Vanuit Alles is Gezondheid wordt sterk ingezet op op een gezonder Nederland door samenwerking. Een inspirerende aftrap van de dag. Van zorg naar gezondheid, dat gaat alleen met goede samenwerking en vernieuwende werkprocessen, andere financiering en bevlogenheid en inzet van mensen. Vanuit Alles is Gezondheid wordt sterk ingezet op op een gezonder Nederland door samenwerking. Een inspirerende aftrap van de dag.
Door: Karin van Ruiten, Hoofd programma Alles is Gezondheid, initiatiefnemer Health Innovation School

DESIGN THINKING
Strategische, cognitieve en praktische processen uit de ontwerpwereld die ook heel bruikbaar zijn om te innoveren in de zorg. Niet alleen bij de ontwikkeling van e-health, maar ook om processen te vernieuwen. Ervaren Design Thinkers delen hun tips & tricks in de Design Thinking parallelsessies, die je aan de hand van een oefening zelf uitprobeert.
Door: Donna Stam, Garage2020

DIGITALE VAARDIGHEDEN HET MEEST ONDERSCHATTE PROBLEEM BIJ IMPLEMENTATIE
In deze workshop laat Suzanne Verheijden zien waarom digitale vaardigheden zo belangrijk zijn om een implementatie van e-health te laten slagen. De digitale starter zit misschien wel naast je.
Door: Suzanne Verheijden, Bureau Strakz

PRIVACY & E-HEALTH
Wat mag er eigenlijk wel? Hoe vaak horen we niet dat AVG zo lastig is, dat we iets misschien niet mogen vanwege de privacy? In deze eerste sessie van de 3e module nemen ervaren juristen de uitdaging aan om te verkennen wat wel kan. Casussen worden vooraf verzameld en in een workshop behandeld. Kun je na deze sessie Skypen met een patiënt? Toch een mail sturen? En gegevens delen zonder zorgen?
Door: Miranda Top-Sarneel, Anamika Wilbrink en Frank Barendrecht van Ploum

KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE
De computer die een diagnose stelt. Hoe ver is dat nou eigenlijk en gaat dat de dokter vervangen op termijn?
Door: Koen Vermeer, director bij Oogziekenhuis

Kies 2 uit 3: GEZONDHEIDSAPPS SELECTEREN
Er zijn letterlijk honderdduizenden apps in de categorie gezondheid. Hoe selecteer je nu de juiste app, voor jezelf of een patiënt? In deze sessie gaan in op kwaliteitseisen en beoordelingscriteria.
Door: Pjer Vriens, Policy Consultant eHealth bij Gemeente Rotterdam

Kies 2 uit 3: HULPMIDDELEN SELECTEREN
Dwaaldetectie, persoonsalarmering, leefstijlmonitors. Er zijn tientallen mogelijkheden en evenzoveel factoren waar je bij de keuze rekening mee moet houden. Hoe vind je dan de best passende oplossing?
Door: Ilse Schoormans en Arjan van der Wijde van Thuisleefgids.nl

Kies 2 uit 3: SENIOREN DIGITAAL VAARDIG
Wanneer ben je digitaal vaardig? Kunnen ouderen mee in de digitale versnelling van zorg? Hoe beïnvloed jouw handelen het gebruik van digitale zorg. In deze interactieve sessie krijg je een spiegel voorgehouden en realiseer je je dat er veel meer kan dan je denkt.
Door: Elle Verhoeven, onderzoeker en ondernemer LL Forcare.

HUH? HOEZO?
Heb je je wel eens afgevraagd waarom iets gaat zoals het gaat? Waarom kan ik niet ‘live’ in mijn medisch dossier kijken? Waarom is kan dat sensorbed niet zomaar naar de andere afdeling verhuizen? In Huh? Hoezo? stel je hardop de vraag en leer je strategieën ontwikkelen om ‘rare situaties’ aan te pakken.
Door: Johan Reijenga en Gerard van der Star – Hogeschool Rotterdam

STOPPEN MET E-HEALTH
Moet de innovatie nog ‘the valley of death’ door? Is ‘de kloof van Rogers’ nog niet overbrugd? Of is jouw innovatie gewoon keihard mislukt? Door schade en schande wijs geworden, neemt Klaas Jan Bolt je mee in een van de moeilijkste dingen van innoveren: op tijd stoppen!
Door: Klaas Jan Bolt, markt- en innovatiedeskundige bij Uzelf.org

VERANDERING IN JOUW ORGANISATIE
Hoe creëer je beweging in jouw organisatie? Ter voorbereiding op de huiswerk opdracht krijg je een ‘inspiratie shot’ hoe je op een positieve manier mensen mee krijgt om te innoveren.


Laatste kans: Summerschool 5 en 6 september