Momo Medical

Momo Medical is onderdeel van de implementatie speurtocht op 23 augustus: Uitdagingen bij implementatie.

Innovatie is pas echt succesvol als het helemaal is opgenomen in de dagelijkse praktijk.

Voor dat zover is zijn er veel uitdagingen om op te lossen. Nieuwe technologie in gebruik nemen is sowieso lastig en nieuwe routines vragen tijd voor gewenning.

Momo Medical wil graag dat de implementatie in het dagelijks gebruik zo soepel mogelijk verloopt en zijn op zoek naar de beste manieren om daarin te ondersteunen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is momo-medical.png

Wij delen graag onze uitdagingen en zijn ook heel benieuwd naar jullie uitdagingen!

Voor:

· Innovatie managers
· Beleidsmedewerker kwaliteit
· Verpleegkundigen
· Hoofd verpleegafdeling
· Verpleegkundig teamleider
· Wondconsulenten & – verpleegkundigen
· Decubitus aandachtsvelders

Momo BedSense

Doorligwonden zijn pijnlijk voor patiënt, verhogen de werkdruk voor verpleegkundigen en verhogen de zorgkosten.

Belangrijk in het voorkomen van decubitus is de patiënt regelmatig van de houding te veranderen. In de praktijk blijkt het lastig om wisselhouding toe te passen. Er is geen inzicht in de beweging van de patiënt en door de hectiek van de dag kan er van het wisselhoudingsschema afgeweken worden.

De Momo BedSense houdt de aandacht op wisselhouding. De bedsensor meet de beweging van de patiënt en geeft aan wanneer wisselhouding nodig is. Zo krijgt de patiënt zorg op maat en heeft de verpleging een geheugensteun voor deze essentiële zorg.

Momo Medical

Momo Medical heeft als doel om de patiëntveiligheid te ondersteunen met technologie. Wij realiseren dit door zorgverleners te voorzien van de juiste informatie op het juiste moment. De eerste toepassing helpt verpleegkundigen bij het voorkomen van decubitus middels een non-invasief monitoring systeem.

Wij geloven dat technologie een belangrijke ondersteunende rol moet hebben in de zorg. Goede zorg draait om mensen die andere mensen helpen. Technologie kan zorgverleners hierin bijstaan, door het werk veiliger, prettiger en efficiënter te maken.