Workshop digitaal platform ouderenhuisvesting

Op donderdag 31 oktober 2019 organiseert de Veldacademie in samenwerking met Rotterdam eHealth Agenda en Havensteder een workshop rondom digitale informatievoorziening met betrekking tot ouderenhuisvesting.

Van ouderen, die steeds langer zelfstandig thuis wonen, wordt meer regie over hun eigen leven verwacht. Dit blijkt in de praktijk echter complex, met name door een versplintering van de informatievoorziening en gebrek aan overzicht.
Een belangrijke vraag is daarom hoe informatie van uiteenlopende aard (met betrekking tot de woning, mobiliteit, leefomgeving, zorg, financiën etc.) samengebracht kan worden, en in hoeverre digitale hulpmiddelen hierin een rol kunnen spelen.

Hoe kunnen we ouderen helpen hun vraag te verhelderen, hen op optimaal op de hoogte brengen van mogelijkheden en ondersteunen bij het maken van keuzes?

Op dit moment voert de Veldacademie een eerste verkenning uit waarin wordt onderzocht in welke vorm een digitaal platform wenselijk is en welke hulpvraag en behoeften er onder ouderen zijn op het vlak van woonarrangementen. Tijdens de workshop van 31 oktober delen wij graag onze bevindingen en hopen wij met u in gesprek te gaan over dit onderwerp.

De twee voornaamste uitdagingen tijdens deze workshop zijn als volgt:

1. Aan de hand van een specifieke casus, ouderenhuisvesting in Prins-Alexander, aftasten wat er nodig is om met behulp van een technologisch hulpmiddel de informatievoorziening rondom woonarrangementen voor ouderen te optimaliseren. Uitgaande van een werkwijze waarin de vraagkant centraal staat en inzichten over de wensen en benodigdheden van de doelgroep leidend zijn.

2. In kaart brengen welke rollen bij de aanpak van dit vraagstuk ingevuld moeten worden, wie daarbij de leiding zal moeten nemen en hoe gezorgd kan worden dat alle betrokken partijen optimaal samenwerken.

Bent u bereid uw inzichten over dit vraagstuk te delen?
Dan zien wij u graag op 31 oktober, registreren kan via onderstaande link. De exacte agenda zal ruim voor het plaatsvinden van het evenement per e-mail verstuurd worden.

Wanneer: donderdag 31 oktober, 09:00-12:00
Waar: Veldacademie, Waalhaven Oostzijde 1, Rotterdam
Voor wie: gemeente, zorginstellingen en woningcorporaties

Aanmelden: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeMpdjXwKj7CSfGZMCvYLhPFcNo6Phebg4x4iZJl146O9O-oQ/viewform?usp=sf_link


Evenement Boekingsformulier

Online reserveren voor dit evenement is niet mogelijk via deze site. Klik hierboven voor aanmelding via de site van de organisator.

Over Berichtschrijver

Jan Pons