Symposium ‘Compliance in de zorg’

Op donderdag 23 mei organiseert Ploum, in samenwerking met het Rotterdams Gezondheidsrecht Dispuut, een symposium. Tijdens het symposium komt aan de orde waarom zorginstellingen een compliance plan moeten maken en hoe zij dat concreet en praktisch kunnen doen.

Het programma is als volgt:

14:30 – 15:00 uur: Inloop en ontvangst
15:00 – 15:05 uur: Welkomstwoord
15:05 – 15:50 uur: Anniek Peelen, verbonden aan de Registeropleiding Compliance officer in de zorg en bestuurssecretaris bij zorginstelling De Zevenster, zal vertellen waarom zorginstellingen een compliance plan moeten willen maken en hoe zij dat concreet en praktisch kunnen doen. Anniek was tot voor kort bestuurssecretaris en compliance coördinator bij het Maasstad Ziekenhuis waar zij ook het compliance plan maakte.
15:50 – 16:50 uur: Vincent Terlouw en Frank Barendrecht, beiden advocaat bij Ploum, geven juridische argumenten om de directie te overtuigen aan de slag te gaan met compliance. De tone at the top is voor effectieve compliance immers cruciaal. Vincent en Frank bespreken welke (persoonlijke) aansprakelijkheidsrisico’s een bestuurder loopt als de organisatie niet compliant is en dat leidt tot onderzoeken van overheden, tot schadeclaims van derden of tot faillisement. Daarbij bespreken zij ook praktijkvoorbeelden uit de rechtspraak.
16:50 – 17:00 uur: Gelegenheid tot vragen, voor zover die niet al tijdens de presentaties zijn gesteld.
17:00 – 18:30 uur: Borrel, gelegenheid tot napraten.

Graag nodigen wij u voor dit kosteloze symposium uit. Als u niet in de zorg actief bent, maar het onderwerp wel interessant vindt, bent u evengoed van harte welkom

Via deze link kun u zich aanmelden voor het symposium.


Evenement Boekingsformulier

Online reserveren voor dit evenement is niet mogelijk via deze site. Klik hierboven voor aanmelding via de site van de organisator.

Over Berichtschrijver

Rotterdam eHealth Agenda