Kraamvisite BEP-robot !!

Emotie-robot BEP is klaar voor de markt !

Een team van de HRO Mens & Technologie en TUDelft: Joël van Wijngaarden, Niels de Jong en Eefje van der Kaaden, werkt tegenwoordig onder de naam HealthHeroes verder aan het ontwikkelen van nieuwe baanbrekende producten voor zorg en onderwijs. Op 21 mei a.s. organiseren zij een Kraam-party voor de robot BEP : Build, Emote & Play. In hun eigen ontwerplocatie in De Kroon vertellen zij u alles over BEP, waar u BEP voor kunt gebruiken en waar u BEP kunt verkrijgen.

Meldt je aan voor het Kraamfeest op: https://bouwjebep.nl

 

 

Het persbericht van BEP:

 

ROTTERDAMSE STARTUP LANCEERT KICKSTARTERCAMPAGNE VOOR ONDERWIJS ROBOT BEP

Hogeschool Rotterdam Spin-off Bouw Je BEP heeft een onderwijs robot gebouwd. BEP staat voor Build, Emote, Play en sluit aan bij een belangrijke trend in het onderwijs: techniek in het onderwijs. Het team nodigt iedereen uit voor het lanceringsfeestje, zie www.bouwjebep.nl voor meer informatie.

Medeoprichter Niels de Jong: “Kinderen groeien op in een wereld vol technologie. We kunnen er niet omheen dat het een steeds belangrijkere rol gaat spelen in onze samenleving. In het onderwijs wordt er daarom steeds meer aandacht gegeven aan STEAM (Science Technology Engineering Art Mathematics). We wilden een robot maken waar je een glimlach van krijgt, die voor iedereen toegankelijk is en spelenderwijs handvatten aanreikt voor STEAM. BEP is niet wat je zou verwachten van een robot, zowel de naam als het uiterlijk.”

Medeoprichter Joël van Wijngaarden: “BEP is een bouwpakket, een programmeerpakket en lespakket in één. Met het stripboek kunnen kinderen het karakter van BEP beter leren kennen en raken ze gemotiveerd om ermee aan de slag te gaan. Zo gaan ze aan de hand van het stripboek BEP bouwen, de bijhorende monden knutselen en de ogen, oogleden en wenkbrauwen programmeren. Kinderen kunnen nog veel meer knutselen aan BEP. Hierdoor wordt iedere BEP uniek en een weerspiegeling van hun eigen interesses en creativiteit.”

Hij vervolgt: “Wij hebben BEP nu ontworpen, gemaakt, getest en bijgesteld. Nu kunnen we gaan produceren. Met een succesvolle Kickstarter-campagne kunnen we BEP een snelle productiestart geven.”

De BEP Kickstarter-campagne wordt op 21 mei van 16:00 tot 18:00 uur geopend in de Kroon in Rotterdam. Vanaf dat moment is BEP te bestellen via het Kickstarterplatform. Niels de Jong: “We willen BEP graag zo toegankelijk mogelijk maken. Daarom hanteren wij een betaalbare prijs van 119 euro.”


Evenement Boekingsformulier

Online reserveren voor dit evenement is niet mogelijk via deze site. Klik hierboven voor aanmelding via de site van de organisator.

Over Berichtschrijver

Jan Willem Faessen