Kennisbijeenkomst: Thuis in langer thuis

Langer thuis, daar is inmiddels veel voor bedacht en gemaakt. We vinden het belangrijk dat mensen thuis veilig en zo gezond en gelukkig mogelijk zijn.

Op de kennisbijeenkomst ‘Thuis in langer-thuis’ wordt een selectie van de mogelijkheden besproken. Dat wordt gedaan door woon- zorg- en welzijnsaanbieders die in de regio actief zijn.

Ook denk je als deelnemer mee over hoe je erachter kan komen wat je cliënt nodig heeft. En hoe je tot passende oplossingen komt. Na de bijeenkomst voel jij je meer thuis in al beschikbare innovaties. En is het makkelijker voor je om deze mogelijkheden met je cliënt te bespreken.

Workshop door ANTES

Online zelfhulpmodules: hoe help jij mee?
In deze workshop van Antes worden een paar online zelfhulpmodules besproken. De gekozen modules zijn voor iedereen in ons werkgebied gratis te gebruiken. Er zit in ieder geval een leefstijlmodule bij en één voor mantelzorgers. Ook gaat de workshop over wat jij als zorgprofessional kan doen om ervoor te zorgen dat je cliënt meer heeft aan zelfhulpmodules.

Workshop door Rotterdam eHealth agenda

Thuistechnologie en e-health om langer zelfstandig thuis te wonen
Er dreigt een groot tekort aan mensen in de zorg. Hoewel VWS extra financiële middelen ter beschikking stelt om meer handen aan het bed tebrengen, zorgen vergrijzing en een langere levensverwachting voor een blijvend tekort.
Om de zorgvraag van vandaag en morgen te kunnen blijven beantwoorden, moet er gekekenwordt naar alternatieven om de beste zorg te garanderen.
Het is onvermijdelijk dat de inzet van eHealth en thuistechnologie, om gezondheid en degezondheidszorg te ondersteunen, een belangrijk alternatief is om de zorg toekomstbestendig te maken.
Doel van de workshop is om de algemene kennis over de praktische toepassing vanthuistechnologie en eHealth en de mogelijkheden en beperkingen te kennen en te begrijpen.

Workshop door Woonstad Rotterdam

Wat hebben ouderen nodig om lang zelfstandig thuis te wonen?
Woonstad Rotterdam heeft dit onderzocht onder bewoners van drie flats in Prinsenland. Voor deze flats (de Prinsessenflats) staat een fysieke duurzaamheidingreep op de planning. 60% van de bewoners is ouder dan 65 jaar, en 20% van de bewoners ouder dan 80 jaar. Daarom zijn we naast de fysieke aanpak ook op zoek naar manieren om ouderen comfortabel en veiliger langer thuis te laten wonen.

In deze workshop deelt Woonsatd Rotterdam graag de resultaten van het behoeftenonderzoek van de bewoners. Met elkaar in gesprek over wat je vanuit jouw organisatie/rol kunt doen om te voorzien in de behoeften die ouderen hebben om langer thuis te wonen.

Workshop door Aafje

De zorgverleners, ofwel diegene die het ambacht uit voert in de organisatie, weten wat er echt speelt in de praktijk. Deze ambachtsman of vrouw is onbewust of bewust op de hoogte van de struikelblokken van de werkzaamheden. Het is dan ook zaak dat we samen met hen de echte struikelblokken naar boven halen en hen in staat stellen om oplossingen te ontwikkelen op deze struikelblokken!

Dit kan onderandere door het gebruik van de customer empathy map, de WWWWH, en bijvoorbeeld de user centered design principles. Centrale boodschap: In de zorg wordt er nog steeds erg vaak door “het management” bedacht wat de zorgverlener nodig heeft en wordt dit snel ingevuld met hippe innovatie.
Wat moet er geregeld zijn om dit ook te doen?

Workshop door Pameijer

Centrale boodschap: Cliënten van Pameijer doen mee in de digitale wereld, dit bevordert hun zelfstandigheid, eigen regie en hun ontwikkeling.
We laten een aantal filmpjes zien waarbij o.a. cliënten vertellen hoe ze gebruik maken van digitale middelen en wat dat voor hun betekent.

Hiernaast laten we een aantal producten zien zodat men kan ervaren wat deze doen. Wat moet er geregeld zijn om dit ook te doen?

Wanneer: dinsdag 27 november 2018
Tijd: 15:00-17:00 uur (inloop vanaf 14:30 uur)
Voor wie: professionals en andere geïnteresseerden in wonen, zorg en welzijn
Waar: Huis van de wijk Yougsters: Ambachtsplein 141 in Rotterdam

Aanmelden en inschrijven


Evenement Boekingsformulier

Online reserveren voor dit evenement is niet mogelijk via deze site. Klik hierboven voor aanmelding via de site van de organisator.

Over Berichtschrijver

Jan Pons