Informatiesessie: Met technologie meer tijd voor aandacht

De Gemeente Rotterdam nodigt van harte de cliëntenraden en ondernemingsraden van zorgorganisaties uit om op 13 juni een informatieve sessie bij te wonen over zorgtechnologie in relatie tot de invoering van de nieuwe Wet Zorg & Dwang.

De sessie wordt georganiseerd in samenwerking met Sensara en De Hictoloog. Sensara is een internationaal opererend bedrijf dat zich bevindt in de Rotterdam Science Tower en als doel heeft om bewoners in de intramurale zorg maximale vrijheid en de beste zorg te geven door wereldwijd zorgtechnologie in te zetten. De Hictoloog is een netwerk van ervaren zorgconsultants die zich primair bezighouden met organisatorische veranderingen in de zorg. Peter Hoekstra is directeur geweest bij een grote zorginstelling en begeleidt nu zorgorganisaties bij de invoering van de Wet Zorg & Dwang.

Doordat de zorg constant moet reageren op onnodig alarmen, wordt de aandacht die op dat moment gegeven wordt aan een medebewoner verbroken. Dit heeft tot gevolg dat er te weinig aandacht en zorg besteedt kan worden aan de mensen die het echt nodig hebben. Wat als we de onnodige alarmen kunnen uitfilteren en hierdoor meer kwalitatieve tijd overhouden voor de bewoners.

Door te kijken naar de bewoner als individu en hierop de alarmen af te stemmen, kan er veel tijd bespaard worden en krijgt de bewoner zelf meer vrijheid. Dit is ook de kern van de nieuwe Wet Zorg en Dwang, die in 2020 in gaat. Minder valse alarmen en meer vrijheid, te mooi om waar te zijn?

Tijdens deze sessie leggen we u graag uit hoe dit mogelijk gemaakt kan worden en wat het in de praktijk gaat betekenen. Daarnaast kijken we met u vooruit naar de toekomst. Door middel van ervaringen van gebruikers vertellen we u meer over de zorgtechnologie van Sensara en laten we u o.a. kennis maken met zorgrobot Tessa (Tinybots).

Een mooie informatieve sessie over de ontwikkelingen waar u en uw familie nu of morgen mee te maken kunnen krijgen.

Programma van de dag:

16:30 - 17:00: Inloop
17:00 - 17:15: Opening door Life Sciences & Health 010 (Gemeente Rotterdam)
17:15 - 18:00: Meer tijd voor aandacht met Sensara ProCare
18:00 - 18:20: Pauze (met een lichte maaltijd)
18:20 - 19:00: Klaar voor de toekomst (Peter Hoekstra over de nieuwe Wet Zorg & Dwang)
19:00 - 19:30: Nieuwe technologie (Tessa van Tinybots)
19:30: Afsluiting

Wilt u de informatiesessie bijwonen?

Voor vragen over de invulling van de dag en om u aan te melden voor de sessie, kunt u contact opnemen met Djamilla Saris via 06 55 24 64 92 of sessiezorgendwang@gmail.com.


Evenement Boekingsformulier

Online reserveren voor dit evenement is niet mogelijk via deze site. Klik hierboven voor aanmelding via de site van de organisator.

Over Berichtschrijver

Rotterdam eHealth Agenda