Zorginkoop: de visie van zorgverzekeraar en toezichthouder op contracteren in de zorg

Voor zorgaanbieders is het van groot belang om een goed contract met de zorgverzekeraar of het zorgkantoor te hebben. Welke juridische aandachtspunten zijn er om tot een goed contract te komen? En wat zijn de juridische mogelijkheden als u er samen niet uit komt? In alweer het zesde RGD-zorgsymposium staan we stil bij deze vragen. Gastsprekers van de NZa en Zilveren Kruis vertellen wat hun rol is als het gaat om contracteren in de zorg en waar zorgaanbieders in het inkoopproces vanuit juridisch perspectief op kunnen en moeten letten.

Het programma

Datum: Dinsdag 9 maart 2021
Tijd: 15:00 tot 17:00 uur

  • 15:00 – 15:05 uur: Welkomstwoord
  • 15:05 – 15:55 uur: Jos Boertjens en Lyndsey Thomsin, beiden jurist en toezichthouder bij de NZa. Zij vertellen wat de taak is van de NZa met betrekking tot zorginkoop en hoe de NZa toezicht houdt op zorgaanbieders en zorgverzekeraars bij het inkoopproces.
  • 15:55 – 16:05 uur: pauze
  • 16:05 – 16:55 uur: Hermine Nonnekes, bedrijfsjurist bij Zilveren Kruis. Zij vertelt hoe de (juridische) praktijk van het zorginkoopproces binnen een zorgverzekeraar/Wlz-uitvoerder verloopt en wat we kunnen leren van jurisprudentie. Ook bespreekt zij enkele misverstanden over zorgverzekeraars/Wlz-uitvoerders.
  • 16:55 – 17:00 uur: Afsluiting