Wat is SiSa/SluiS en wat kunnen we daarmee?

SISA-SluiS
Sluitend Samenwerken 0–100 jaar (SluiS) is een contactinstrument (verwijsindex), waarin professionals uit verschillende domeinen met een signaal kunnen aangeven dat zij betrokken zijn bij burgers. Twee of meer signalen voor dezelfde burger leidt tot een match en daarmee de uitwisseling van contactinformatie. Op deze manier kunnen professionals sneller met elkaar afstemmen om de betrokken Rotterdammer de best mogelijke begeleiding te bieden.

Voor het effectief uitvoeren van de hulp- en dienstverlening aan kinderen en volwassenen is het belangrijk dat professionals tijdig met elkaar in contact komen. Door eerder zichtbaar te zijn voor andere betrokken professionals, kunnen zorgen eerder gedeeld worden en samen met de inwoner en het gezin gewerkt worden aan een nieuw op elkaar afgestemd perspectief.
Het vroeg signaleren van de betrokkenheid van professionals kan de inzet van zwaardere zorg voorkomen. De gemeente Rotterdam heeft ervoor gekozen een verwijsindex voor alle leeftijden beschikbaar te stellen met de naam SluiS voor professionals verantwoordelijk voor de zorg en welzijn voor de bewoners.

Wat doen we in de kennissessie?
De gemeente geeft haar visie op SluiS en legt uit wat SluiS is, de aanleiding, nut, noodzaak, meerwaarde en hoe het werkt.
We gaan in discussie over de (on)mogelijkheden en bepalen hoe SluiS optimaal ingezet kan worden, wie en wat daarvoor nodig is en welke randvoorwaarden ingevuld moeten worden.

Voor wie?
Voor iedereen binnen zorg en welzijn die; betrokken is bij de communicatie tussen zorg en welzijnsaanbieders, de multidisciplinaire samenwerking willen bevorderen en een oplossing zoeken voor een veilig contactinstrument wat helpt bij de zoektocht naar de andere bij de Rotterdammer betrokken professionals.

Thema
Innoveren in de zorg
Doelgroep
Innovatiemanagers

Gegevens cursus

Locatie
Online Zoom meeting
Datum en tijdstip
2 maart 2021 - 15:00 - 17:00
Kosten
Gratis

Aanmelden

Sorry, this event is expired and no longer available.

Bekijk ons aanbod

Evenement Thema Doelgroep Datum Kosten