Waarom een Rotterdamse eHealth Agenda ?

img

In de Nota Publieke Gezondheid 2016-2020 van de gemeente Rotterdam wordt in hoofdstuk 6.1 “Stimuleren van e-health en thuistechnologie” als doel benoemd, met als beoogd resultaat: Meer Rotterdammers hebben toegang tot e-health en thuistechnologie en maken daar daadwerkelijk gebruik van.

De Rotterdam eHealth Agenda geeft invulling aan deze ambities door:

  • 1.000 Rotterdamse Koplopers duurzaam te verbinden om hun kennis en ervaring te delen om de kansen en de grote vraagstukken op het gebied van de praktische toepassing en implementatie van e-health en thuistechnologie op te lossen;
  • 100 evenementen per jaar te coördineren, faciliteren, organiseren en communiceren waarin deze koplopers actief samenwerken om dromen te realiseren en belemmeringen weg te werken.

Evenementen

100 evenementen per jaar!

1.000 koplopers

1.000 koplopers die vooruit zijn!

Thema: eHealth

Wij werken rondom het thema eHealth.

Thema: thuistechnologie

Wij werken rondom het thema thuistechnologie.

Wat zeggen onze stakeholders?

Dick-Jan Zijda
Delft EHealth Academy

“e-health vakmanschap”. Dat is het resultaat als er samen wordt gewerkt aan de brede opschaling, implementatie en borging van e-health toepassingen in Rotterdam. Daarin is REHA van betekenis. Het zorgt voor een versnelling.

Imelda Bogaard
Lelie Zorggroep

Innovatie is al zo “oud” als de weg naar Kralingen, tegenwoordig rijden er metro’s in plaats van paardentrams. Laten we voor de zorg ook zo daadkrachtig aan de slag gaan: "niet lullen, maar poetsen" is een mooi motto van de  Rotterdam Ehealth Agenda. Lees meer ...

Ellen Perik
Gemeente Rotterdam

De Rotterdam Ehealth Agenda zoekt, vindt en agendeert vitale kansen voor de stad. Hierbij leggen ze verbinding tussen alle partijen om die kans ook daadwerkelijk te benutten. Daarmee geven ze invulling aan de missie: "Rotterdam: gezonde stad met vitale burgers"