Zo-Dichtbij

Zo-Dichtbij

Initiatiefnemer: Zo-Dichtbij

Uitwerking door: Gemeente Alkmaar, Centrum voor Vitaliteit, Rotterdam eHealth Agenda

Situatie:

Ouderen en mantelzorgers hebben veel en vaak behoefte aan concrete ondersteuning. Waar vind je de juiste mensen, spullen, kennis, gesprekspartners etc. om de zorg rond je vader of moeder te organiseren. Gebrek aan aanbod is niet het probleem. Overzichtelijke, toegankelijke en begrijpelijke informatie vaak wel. Verder is het belangrijk om de samenhang tussen alle verschillende (on)mogelijkheden te zien en begrijpen, zodat je met de juiste gesprekspartners een helder, dekkend en concreet plan kan opzetten, uitvoeren en “bewaken”.

Taak:

Op basis van haar uitgebreide wetenschappelijke onderzoek heeft Wally Keijzer – Broers een sociale onderneming opgezet: Zo-Dichtbij. Zo-Dichtbij stelt zich ten doel zo effectief, efficiënt en breedgedragen mogelijk samen te werken aan de realisatie van deze digitale zorgondersteuning “op pantoffel-afstand”. Door de juiste werkvorm te ontwikkelen moet een evenwichtige publiek-private samenwerking ontstaan waarin alle betrokken stakeholders duurzaam samen blijven werken. Dat kan en moet lokaal.
Mooi als de eindoplossing schaalbaar en herbruikbaar is elders in het land.

Resultaat:

In de vorm van een actief LivingLab heeft Zo-Dichtbij met vele prominente proeftuin partners een heldere startpositie bereikt. De eerste publieke partners, gemeente Alkmaar en Centrum voor Vitaliteit, zijn aan de slag om de eerste use-cases uit te werken. De lokale vitaliteitsmarkt in de regio071 staat in Beta-test-versie online. In Alkmaar wordt een aanpalende use-case ontwikkeld.

Contact:

Zo-Dichtbij: Wally Keijzer – Broers

Gemeente Alkmaar: Gerard Wilts en Rik Wisselink

Centrum voor Vitaliteit: Erik Baars en John Verhoef

West IT: Mark van Deursen

Proeftuinpartners:VodafonZiggo, IBM, ICTU, MedRecord, UL, Talenter, eHealthCompany, KPMG & Burst.

Rotterdam ehealth Agenda: Jan Willem Faessen (e: janwillem@rotterdamehealthagenda.nl; t: 06-55 7 55 666)