Nominaties regionale voorronde Zorginnovatieprijs 2019

Op woensdagochtend 23 januari vindt in Rotterdam de speciale eHealth-editie plaats van het Netwerkontbijt Zorg Innovatie.

Subsidie ‘Doorbraak eHealth’ naar minirobot en modelwoning

De afgelopen zomer aangekondigde subsidie ‘Doorbraak eHealth’ is toegekend aan minirobot Tessa van zorginstelling Aafje en de technologische modelwoning van wmo radar.

Zorgwinkel Pniël feestelijk geopend

In Zorgwinkel Pniël, gevestigd in Verpleeghuis Pniël in Rotterdam-Kralingen, kunt u terecht voor het lenen, huren of kopen van hulpmiddelen.

Gemeente Rotterdam en InnovationQuarter starten matchmaking platform

Gemeente Rotterdam en InnovationQuarter starten samenwerking met matchmaking platform voor startups en investeerders

Wilskracht werkt

Wil Roode, sociaal ondernemer in Rotterdam

Ook Wilskracht Werkt geloofd erin dat domotica en robotica op termijn kan ondersteunen in de repeterende handelingen, zodat de professional in de Zorg maar ook in Welzijn meer ‘handjes’ vrij heeft om innovatie bij welzijn en zorgtaken op een kwalitatieve hoger peil kan brengen.

Congres Selfmanagement

Samen met professionals op het gebied van leefstijlgeneeskunde, zorgmanagement en land- en tuinbouw innovaties gaan we op zoek naar de kracht van leefstijl als medicijn.

Demonstreer je product bij het e-health Venture cafe!

Presenteer kosteloos je product tijdens het Venture Cafe van 29 november. meld je hier aan.

Verslag Kennissessie Beeldbellen

De Rotterdam eHealth Agenda was gastheer voor de Kennissessie Beeldbellen op dinsdag 16 oktober 2018 die werd verzorgd door Philadelphia en de Delft eHealth Academy.

Verslag App Challenge Rijndam Revalidatie en ErasmusMC

In de gesprekken die de Rotterdam eHealth Agenda heeft met verschillende organisaties in de stad kwamen Rijndam Revalidatie en ErasmusMC met een praktische vraag: ‘wie zijn nu de meeste geschikte app bouwers waarop wij een beroep kunnen doen?’

KVK Business Challenge

Ben jij een startup, scale-up, zzp en/of (klein) mkb’er en ben je creatief? Wil je samenwerken met corporate organisaties aan hun uitdagingen van de toekomst? Zodat jij daar nieuwe business uithaalt?

Voorlichtingsfilm over grip op het gesprek bij afasie

Rijndam Revalidatie heeft een voorlichtingsfilm ontwikkeld voor partners van mensen met afasie, een taalstoornis als gevolg van hersenletsel.

Thuismonitoring van vitale waarden, impact op het huidige zorgmodel

Tunstall, ontwikkelaar van Connected Care en Connected Health oplossingen, heeft samen met de Rotterdam eHealth Agenda, het initiatief genomen om een discussie in de stad te starten over de impact van thuismonitoring van vitale waarden.

Regionale aanpak versnelt realisatie PGO

Vanaf 2020 moet iedereen in Nederland online zijn medische gegevens kunnen inzien en bijhouden in zijn persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Dit vraagt nogal wat van zorgverleners.

Het succes van Silicon Venturing Rotterdam

De studenten van de minor+ Silicon Venturing Rotterdam helpen bedrijven en organisaties gezond mee te bewegen met veranderingen. Door nieuwe technologieën te implementeren proberen zij bestaande processen te verbeteren en optimaliseren.

Scholingsprogramma

Scholingsprogramma medisch specialistische revalidatie

Op 11 september 2018 was Rijndam Revalidatie gastheer voor het Scholingsprogramma medisch specialistische revalidatie Innovatie & Technologie georganiseerd door Revalidatie Nederland.