Doe de quiz: Cultuursensitief werken in de Rotterdamse zorg

Ben jij een cultuurbarbaar of ben je cultuursensitief ? Doe onze quiz! En vooral, ga er over in gesprek met je collega’s. In een stad als Rotterdam moeten we dit toch kunnen aanpakken met elkaar.

RoundAboutMe

Meer regie bij de client met een motorische beperking? Cliënten met een blijvende beperking dagen we uit om specialist te worden van de eigen vitaliteit. Met data uit sensoren en zelf ingevulde registraties krijgt de client het inzicht dat nodig is om specialist te zijn.

Snel en goedkoop micro learning-apps ontwikkelen

Dio Agency ontwikkelt een platform waarop zorginstellingen eigen micro-learning apps - zoals die voor handen wassen - kunnen ontwikkelen.

HIS – Zo simpel kan het zijn

Iedereen die in de wijkverpleging werkt herkent het, een patiënt is gevallen en heeft een wondje maar je hebt geen spullen en alle winkels zijn gesloten. Wat doe je?

HIS – De Warm Welkom doos

Het is onze droom dat alle Rotterdamse verpleeghuizen de Warm Welkom-doos gaan aanbieden. Zo wordt een moeilijke dag een beetje beter voor iedereen.

Holland Health Data Coöperatie geeft burgers de sleutel tot hun eigen gegevens

We laten tegenwoordig online en in applicaties steeds meer gezondheidsdata van onszelf vastleggen. Holland Health Data Coöperatie wil burgers de sleutel tot die schat aan informatie (terug)geven. Met gezondheidswinst als toekomstbeeld, zowel collectief als individueel.

Rotterdamse zorginstellingen starten innovatielab

Tien Rotterdamse zorgorganisaties hebben zich verenigd in branchevereniging ConForte. Hier hebben zij hun krachten gebundeld en zijn zij gezamenlijk een innovatielab gestart. En dat allemaal omdat zij staan voor samen sterk. 

Subsidieregelingen

Er zijn een aantal nieuwe subsidieregeling waarover u alles moet weten. 

Modelwoning vol technische snufjes voor ouderen

In Overschie is op vrijdag 15 maart een woning geopend met meer dan 70 technische snufjes, waarmee ouderen langer zelfstandig kunnen wonen. Bezoekers kunnen producten van de modelwoning lenen om thuis te testen.

Verslag Stimuleringsregeling eHealth Thuis (SET)

Het ministerie van VWS stelt per 1 maart 2019, de nieuwe Stimuleringsregeling eHealth Thuis open voor aanbieders van zorg en/of ondersteuning (Wmo 2015, Zvw, Wlz) in samenwerking met één of meerdere inkopers van zorg en/of ondersteuning (gemeenten, verzekeraars en zorgkantoren).

Koppie erbij menukaart

In deze menukaart serveert Ploum u een aantal juridische ontwikkelingen en vragen die in 2019 relevant kunnen worden voor u.

Dermatoloog Bing Thio en zijn teleconsults

Dermatoloog Bing Thio, werkzaam bij het Erasmus MC, spreekt tegenwoordig met zijn patiënten via een beveiligde verbinding op internet. Dankzij deze nieuwe dienstverlening kan de patiënt in zijn vertrouwde omgeving een gesprek voeren met zijn arts.

Nominaties regionale voorronde Zorginnovatieprijs 2019

Op woensdagochtend 23 januari vindt in Rotterdam de speciale eHealth-editie plaats van het Netwerkontbijt Zorg Innovatie.

Subsidie ‘Doorbraak eHealth’ naar minirobot en modelwoning

De afgelopen zomer aangekondigde subsidie ‘Doorbraak eHealth’ is toegekend aan minirobot Tessa van zorginstelling Aafje en de technologische modelwoning van wmo radar.

Zorgwinkel Pniël feestelijk geopend

In Zorgwinkel Pniël, gevestigd in Verpleeghuis Pniël in Rotterdam-Kralingen, kunt u terecht voor het lenen, huren of kopen van hulpmiddelen.