Holland Health Data Coöperatie geeft burgers de sleutel tot hun eigen gegevens

We laten tegenwoordig online en in applicaties steeds meer gezondheidsdata van onszelf vastleggen. Holland Health Data Coöperatie wil burgers de sleutel tot die schat aan informatie (terug)geven. Met gezondheidswinst als toekomstbeeld, zowel collectief als individueel.

Rotterdamse zorginstellingen starten innovatielab

Tien Rotterdamse zorgorganisaties hebben zich verenigd in branchevereniging ConForte. Hier hebben zij hun krachten gebundeld en zijn zij gezamenlijk een innovatielab gestart. En dat allemaal omdat zij staan voor samen sterk. 

Subsidieregelingen

Er zijn een aantal nieuwe subsidieregeling waarover u alles moet weten. 

Modelwoning vol technische snufjes voor ouderen

In Overschie is op vrijdag 15 maart een woning geopend met meer dan 70 technische snufjes, waarmee ouderen langer zelfstandig kunnen wonen. Bezoekers kunnen producten van de modelwoning lenen om thuis te testen.

Verslag Stimuleringsregeling eHealth Thuis (SET)

Het ministerie van VWS stelt per 1 maart 2019, de nieuwe Stimuleringsregeling eHealth Thuis open voor aanbieders van zorg en/of ondersteuning (Wmo 2015, Zvw, Wlz) in samenwerking met één of meerdere inkopers van zorg en/of ondersteuning (gemeenten, verzekeraars en zorgkantoren).

Koppie erbij menukaart

In deze menukaart serveert Ploum u een aantal juridische ontwikkelingen en vragen die in 2019 relevant kunnen worden voor u.

Dermatoloog Bing Thio en zijn teleconsults

Dermatoloog Bing Thio, werkzaam bij het Erasmus MC, spreekt tegenwoordig met zijn patiënten via een beveiligde verbinding op internet. Dankzij deze nieuwe dienstverlening kan de patiënt in zijn vertrouwde omgeving een gesprek voeren met zijn arts.

Nominaties regionale voorronde Zorginnovatieprijs 2019

Op woensdagochtend 23 januari vindt in Rotterdam de speciale eHealth-editie plaats van het Netwerkontbijt Zorg Innovatie.

Subsidie ‘Doorbraak eHealth’ naar minirobot en modelwoning

De afgelopen zomer aangekondigde subsidie ‘Doorbraak eHealth’ is toegekend aan minirobot Tessa van zorginstelling Aafje en de technologische modelwoning van wmo radar.

Zorgwinkel Pniël feestelijk geopend

In Zorgwinkel Pniël, gevestigd in Verpleeghuis Pniël in Rotterdam-Kralingen, kunt u terecht voor het lenen, huren of kopen van hulpmiddelen.

Gemeente Rotterdam en InnovationQuarter starten matchmaking platform

Gemeente Rotterdam en InnovationQuarter starten samenwerking met matchmaking platform voor startups en investeerders

Wilskracht werkt

Wil Roode, sociaal ondernemer in Rotterdam

Ook Wilskracht Werkt geloofd erin dat domotica en robotica op termijn kan ondersteunen in de repeterende handelingen, zodat de professional in de Zorg maar ook in Welzijn meer ‘handjes’ vrij heeft om innovatie bij welzijn en zorgtaken op een kwalitatieve hoger peil kan brengen.

Congres Selfmanagement

Samen met professionals op het gebied van leefstijlgeneeskunde, zorgmanagement en land- en tuinbouw innovaties gaan we op zoek naar de kracht van leefstijl als medicijn.

Demonstreer je product bij het e-health Venture cafe!

Presenteer kosteloos je product tijdens het Venture Cafe van 29 november. meld je hier aan.

Verslag Kennissessie Beeldbellen

De Rotterdam eHealth Agenda was gastheer voor de Kennissessie Beeldbellen op dinsdag 16 oktober 2018 die werd verzorgd door Philadelphia en de Delft eHealth Academy.