SamenScholing: Digitale Community Building

Hoe kunnen we in Middelland mogelijkheden creëren om ons netwerk te versterken en ontsluiten?

In Middelland werken bewoners, professionals en ambtenaren gezamenlijk aan een sociale en gezonde wijk. Huize Middelland/ Zorgvrijstaat/ SamenBeter organiseren in het licht hiervan een SamenScholing. Het doel van deze samenscholing is om in de wijk en met andere proeftuinen van SamenBeter te leren.

Deel 1: Leren van Psychosenet
Psychosenet is het platform over psychosegevoeligheid, stemming en herstel en een initiatief van ervaringsdeskundigen, betrokkenen en professionals en beoogt een laagdrempelige plek te zijn waar, naast goede en normaliserende informatie, ook hoop en steun geboden wordt. Anne Marsman is hoofdredacteur en neemt ons mee in de achtergronden en geeft tips en adviezen over het opbouwen van een online community. Psychosenet heeft een netwerk van experts die als vraagbaak dienen en daarnaast een forum waar mensen elkaar informeren en helpen. De centrale vraag is: wat kunnen wij in Middelland leren van Psychosenet als wij ook ons netwerk digitaal zichtbaar willen maken en ontsluiten?

Deel 2: Leren van SamenBeter in Westerpark
In Amsterdam is de proeftuin SamenBeter in Westerpark al geruime tijd bezig met het ontwikkelen van een online community waarmee informatie over wat er in de wijk te doen is wordt ontsloten en waar tevens mogelijkheden zijn te vinden voor online hulpverlening. Zij schetsen hoe hun ontwikkelproces is verlopen en laten zien wat er inmiddels is ontwikkeld.

Deel 3: samen leren
Huize Middelland heeft eigen communicatie manieren en wil een sociale bibliotheek ontwikkelen. Zorgvrijstaat heeft met het netwerk Geestverwanten de eCommunity samenbeterinrotterdam.nl in gebruik genomen. Wat kunnen we van Psychosenet en Westerpark leren? Welke uitdagingen zijn er te identificeren en hoe kunnen we daar het beste in Middelland en Westerpark mee omgaan?

Deelnemen

Evenement Boekingsformulier

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Over Berichtschrijver

Rotterdam eHealth Agenda