Groots verpleegkundigen congres

Rotterdam Makes it Happen !!

Van 27 t/m 29 augustus vindt het International Conference for Nurse Practitioner / Advanced Practice Nursing plaats in de Doelen te Rotterdam. Dit congres voor verpleegkundig specialisten kent internationale roem en verwacht naast 750 Nederlandse verpleegkundig specialisten ook zo’n 500 nurse practitioners vanuit alle uithoeken van de wereld. Meer informatie over de doelstellingen en het programma is te vinden op http://www.npapn2018.com.

Het Internationale congres voor verpleegkundig specialisten NPAPN2018 heeft dit jaar een "Innovation Plaza. Dit innovatieplein wordt met steun van het Ministerie van VWS gerealiseerd door het team van de Zorginnovatiewinkel en sluit aan op de drie hoofdthema’s van het congres:

  1. De veranderende rol van de verpleegkundig specialist
  2. Leiderschap bij de transformatie van zorg
  3. Interprofessionele samenwerking n de rol van verpleegkundig specialisten

De verpleegkundig specialist vervult een uitstekende rol als schakel tussen de diverse zorgverleners, patiënten en mantelzorgers. Met hun vaardigheden zijn zij de aangewezen personen om vernieuwing van de zorg met e-health te versnellen. De Zorginnovatiewinkel laat aan de hand van diverse workshops, interactieve lezingen, e-health quizen aan het internationale gezelschap zien, welke mogelijkheden e-health vandaag al biedt om zorg ondersteunen en verbeteren. Uiteraard kunnen de bezoekers ook zelf aan de slag met e-health, bijvoorbeeld door het uitproberen van diverse Virtual Reality toepassingen in de zorg, met een verscheidenheid aan apps, slimme hulpmiddelen en zorgrobots. Gedurende de drie dagen is het mogelijk om advies te krijgen hoe je deze oplossingen kunt implementeren en wanneer het zinvol is om e-health in te zetten. Het Innovatie plein wordt een plek waar je kunt ervaren dat e-health naast nuttig ook heel leuk is.

Workshops

Innovation Plaza wordt het kloppend hart van het congres, waar je niet alleen innovaties kunt bekijken, maar ook veel ervaringsverhalen kunt horen. Er zijn workshops van de Zorginnovatiewinkel over e-health en robotica, Implementatie van e-health, interprofessioneel samenwerken en scrum voor zorg. In alle workshops is de rol van e-health de rode draad. Ook zijn er uitstekende externe sprekers, zoals Vici-prijswinnaar Gijs van Soest over biochemisch spoorzoeken naar aderverkalking, en Angelien Sieben over Nurses-included.


Evenement Boekingsformulier

Online reserveren voor dit evenement is niet mogelijk via deze site. Klik hierboven voor aanmelding via de site van de organisator.

Over Berichtschrijver

Jan Willem Faessen