E-healthweek 2019

De Rotterdam E-Health Agenda nam deel aan de E-health week 2019. Er is een onderzoek gedaan naar de beleving van deze week. De bezoekers van het evenement gaven antwoord op de vraag: Wat is de belangrijkste les die u vandaag tijdens het evenement heeft geleerd?

Thuismonitoring van vitale waarden, impact op het huidige zorgmodel

Tunstall, ontwikkelaar van Connected Care en Connected Health oplossingen, heeft samen met de Rotterdam eHealth Agenda, het initiatief genomen om een discussie in de stad te starten over de impact van thuismonitoring van vitale waarden.

Doorbraaksubsidie eHealth Rotterdam

Werksessie voor de doorbraaksubsidie eHealth Rotterdam. In een team-gesprek met de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling en Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam en een 6-tal betrokken burgers worden alle inschrijvingen besproken.

Fitfestival Hoogvliet 1 september 2018

Tijdens het Fitfestival Rotterdam Hoogvliet kunnen verschillende checkjes gedaan worden zoals het bloeddruk, cholesterol, BMI, glucose en vitaliteit laten meten. De checks worden uitgevoerd door zorgaanbieders uit Hoogvliet. Zo weet u direct bij wie u terecht kunt als er wat mis is of als u gewoon tips wilt! U krijgt direct persoonlijk advies waar u meteen mee aan de slag kunt!

R2PRO VR-coachbril

R2PRO werkt aan de ‘Coachbril’, een AR oplossing om patiënten met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) in hun persoonlijke omgeving bij oefeningen in en rondom het huis te ondersteunen.

Eropaf !

Eropaf is een documentaire over eenzaamheid onder ouderen. Hij is gemaakt door vrijwilligers Bert Verkooijen en Hanny van de Kruijs en is opgenomen in Rotterdam met een focus op de Afrikaanderwijk.

Dialoog met ouderen

Het antwoord op de vraag wat senioren nodig hebben kan alleen door de senioren zelf beantwoord worden.

Slimmer Zwanger

Een gezonde levensstijl verhoogt de kans op een zwangerschap en op de geboorte van een gezonder kindje. Geen gezonde levensstijl zonder bewustwording, motivatie en begeleiding.