Leerfestival: digitalisering in het sociaal domein

Het is geen nieuws meer dat de vraag naar zorg en ondersteuning in de komende jaren het aanbod overtreft. Willen we onze bewoners de ondersteuning blijven bieden, dan zullen we de beschikbare capaciteit effectiever moeten inzetten.
Digitalisering geeft de mogelijkheden om meer te doen met minder mensen en technologie kan langer thuis wonen ondersteunen.  Afgelopen jaren hebben veel organisaties pilots uitgevoerd met digitale hulpmiddelen.  Er is ook onderzoek gedaan naar de effectiviteit van toepassingen en uiteindelijk blijkt duurzaam inzetten van de innovatie in de organisatie moeilijk.

Hoe is dit in uw organisatie? Heeft u een proces verbeterd met digitale ondersteuning?  Of zoekt u juist nog naar voorbeelden van technologie, die bij uw organisatie passen?

Gemeente Rotterdam en de Rotterdam eHealth Agenda hebben een gezamenlijk programma om zoveel mogelijk aanbieders hun kennis, kunde en ervaring met elkaar te delen.  We nodigen u uit voor het eerste ‘Rotterdamse Leerfestival digitale zorg’.

Onder het motto ‘show & tell’ brengen we mensen en organisaties samen die allemaal voor dezelfde uitdagingen staan en van elkaar kunnen leren. Deel ervaringen met het inzetten van technologie. Kom vertellen over de impact van digitale zorg in uw organisatie. Kom luisteren en inspiratie halen; mogelijk werkt iets in een andere sector en kan dit heel goed overgenomen worden in jouw organisatie.

We organiseren op maandag 27 mei, een middag met voorbeelden en gelegenheid elkaar te ontmoeten. We starten met een plenair programma met voorbeelden van innovatie in het welzijns- of sociaal werk. Het tweede deel van de middag laten collega’s uit zorg en welzijn zien wat zij doen of hebben.

We zien uit naar jullie komst!

Vriendelijke groet,

Annelies Nijhuis                           Jan Pons
Gemeente Rotterdam                  Rotterdam eHealth Agenda

Thema
Innoveren in de zorg
Doelgroep
Innovatiemanagers, Zorgmedewerkers

Gegevens cursus

Locatie
Huis van de Wijk Schiemond
Dempostraat 143
Rotterdam
Datum en tijdstip
27 mei 2024 - 14:00 - 17:30
Kosten
Gratis

Aanmelden

Sorry, this event is expired and no longer available.

Bekijk ons aanbod

Evenement Thema Doelgroep Datum Kosten