171128REHA_logo_def_LR

Nieuwsbrief: Rotterdam eHealth Agenda
Datum: 22 oktober 2020
Bekijk alle evenementen.
Meld zelf evenement aan.
Rotterdam skyline
ehealth event
Woensdag 18 november 2020
De technologie moet ondersteuning bieden aan de zorgtransformatie, maar hiervoor hebben we een betere gegevensuitwisseling binnen de netwerkzorg nodig. Tijdens het live online congres gaan we aan de slag om de eerste stap zetten om op te schalen naar regionale samenwerkingsverbanden. Met Rotterdamse voorbeelden!

Wicked problem 2 van de HIS

Tijdens de Health Innovation School zijn er 10 wicked problems uitgewerkt door de deelnemers. In de komende nieuwsbrieven besteden we aandacht aan die ideeën.
Deze keer: 'Iedereen die in de wijkverpleging werkt herkent het, een patiënt is gevallen en heeft een wondje maar je hebt geen spullen en alle winkels zijn gesloten. Wat doe je?' Lees meer over dit gave idee!
Schermafbeelding 2020-10-20 om 17.25.07

Arts en patiënt beslissen samen over digitale zorg

Tijdens de COVID-19 crisis heeft 90% van de medisch specialisten meer digitale zorg geleverd. Dat blijkt uit een enquête van de Federatie Medisch Specialisten die door ruim 800 medisch specialisten is ingevuld. Lees hier de interessante resultaten.
CleanShot 2020-10-20 at 17.28.50@2x
November - december 2020
Er wordt een steeds groter beroep gedaan op de digitale vaardigheden van alle medewerkers in de zorg. In samenwerking met het platform Digivaardig in de zorg biedt WGV Zorg en Welzijn de komende maanden wederom een aantal gratis webinars aan. Op deze manier kunnen zorgprofessionals én organisaties snel en makkelijk aan de slag met dit belangrijke thema.

Woensdag 4 november 15:30 - 17:00 uur
Dio Agency biedt nieuw platform waarmee zorginstellingen snel en goedkoop micro learning-apps kunnen ontwikkelen.

Dio Agency, bekend van de gratis handen-wassen app organiseert op een gratis co-creatie sessie over micro-learning op mobiele devices.

Dinsdag 27 oktober 2020 - 16:30-17:15 uur

Gratis webinar Innovatie en slimme zorg

Het jaar 2020 gaat de geschiedenisboeken in als de grootste stresstest die ons zorgsysteem in tijden heeft ondergaan. Als er een ding is dat de coronacrisis heeft laten zien, is dat innoveren niet alleen nodig, maar ook mogelijk is.

Gratis livestream elektronische gegevensuitwisseling


28 oktober om 15.00
Mobile Healthcare Innovation Café verzorgt xe livestream Digitale zorgtrends en Gegevens uitwisseling in de zorg. In korte blokken van een paar minuten word je, samen met een gastspreker, meegenomen in een aantal aansprekende en actuele onderwerpen.

logo-rss
Ketensamenwerking in het nieuwe normaal: de Rotterdam Stroke Service herpakt zich.
Dinsdag 3 november 2020 - 15:30 - 21:30 uur

7e RSS SYMPOSIUM

Op dit symposium delen diverse professionals en organisaties tijdens plenaire lezingen en interactieve workshops hun innovatieve ideeën. Een belangrijk onderdeel is van elkaar leren hoe samenwerking in de keten tot stand komt en hoe men gebruik maakt van de nieuwste technologie, om de multidisciplinaire zorg voor patiënten met een CVA door de hele keten te verbeteren.


Het corona-thuiszorgteam

In Rotterdam hebben de thuiszorgorganisaties de handen ineen geslagen. Ze zetten een speciaal corona-thuiszorgteam op. Dit team gaat in beschermende kleding langs bij mensen die corona hebben en thuiszorg nodig hebben.

Schermafbeelding 2020-10-21 om 10.43.28
171128REHA_logo_def_LR-e1525806024902

Opschalen en borgen: nu is het moment!

Wat doe je nu wel wat je eerst niet deed omdat het niet mocht, omdat het niet kon of omdat je het niet wist? Nu de nood hoog is kan ineens wel veel en ligt de weg open naar zorg en monitoring op afstand.
Nu is dan ook het moment om de digitale zorgprocessen op te schalen en te borgen.

Bureau Zorginnovatie en de Rotterdam eHealth Agenda hebben de handen ineengeslagen en een team samengesteld van specialisten op verschillende vlakken om zorginstellingen met raad en daad bij te staan in het vasthouden en borgen van innovaties. #gewoondoen