171128REHA_logo_def_LR

Nieuwsbrief: Rotterdam eHealth Agenda
Datum: 2 december 2020
Rotterdam skyline
digideal010

Gemeente Rotterdam opent Digideal010!

De gemeente Rotterdam lanceert de Digideal010, een subsidieprogramma van 2 miljoen voor gecontracteerde aanbieders van zorg en welzijn in de stad.
Doel: opschalen en borgen van e-health toepassingen.
Met de Digideal010 wordt financiële ondersteuning geboden voor de opschaling van e-health toepassingen in zorg en welzijn. Indienen kan vanaf vandaag!
Vind hier de volledige regeling: https://www.rotterdam.nl/loket/digideal-010/
Hulp en opleidingen voor DigiDeal010
De Rotterdam eHealth Academy ontwikkelt een passend aanbod cursussen die naadloos aansluiten op de DigiDeal010.
Het aanbod en de inschrijvingen zullen binnenkort beschikbaar zijn.
Wil je je al aanmelden of wil je je wensen voor scholing doorgeven?
Mail ons: jan@rotterdamehealthagenda.nl
of waldemar@rotterdamehealthacademy.nl

Innovatie tools van ConforteLab

Op zoek naar handige hulpmiddelen en modellen om je innovatie tot een succes te maken of als hulpmiddel voor subsidieaanvragen? ConforteLab heeft ze voor je op een rijtje gezet! #gewoondoen
weblogo-2
Donderdag 10 december 2020 van 08.00 - 09.00 uur

LSH010 digital breakfast

Op 10 december is de volgende editie van het digitale zorgonbijt (LSH010 digital breakfast) met deze keer als thema: How to finance your healthcare innovation?
De sprekers zijn nog niet allemaal bekend maar inschrijven kan alvast wel voor dit inspirerende ontbijt. Lees hier de details: https://www.aanmelder.nl/120456/wiki/571620/programma #gewoondoen
Webinar “Een jaar Gezond010: het akkoord”
Datum: vrijdag 11 december 9.00 - 12.00 uur
Voor wie: Gezond010 partners
Een jaar na het tekenen van het akkoord biedt ons een prachtige gelegenheid om gezamenlijk terug te kijken op wat 2020 heeft gebracht en opgeleverd, waar uiteraard de invloed van COVID-19 niet vergeten kan worden.

RoundAboutMe

Meer regie bij de client met een motorische beperking? Cliënten met een blijvende beperking dagen we uit om specialist te worden van de eigen vitaliteit. Met data uit sensoren en zelf ingevulde registraties krijgt de client het inzicht dat nodig is om specialist te zijn. De zorgprofessional is remote beschikbaar en stemt de interventies nog beter af op persoonlijke doelen van de client. Om dit mogelijk te maken, maken we RoundAboutMe.

Doe de quiz: Cultuursensitief werken in de Rotterdamse zorg

Ben jij een cultuurbarbaar of ben je cultuursensitief ? Doe de quiz!
En vooral, ga er over in gesprek met je collega’s.
In een stad als Rotterdam moeten we dit toch kunnen aanpakken met elkaar.
Doe de quiz: http://www.quiz-maker.com/QD15SZ3UN
huisarts
reha_favicon
Twintig procent van alle Rotterdamse huisartsen gaat beeldbellen met patiënten structureel invoeren. Met dank aan de Rotterdam eHealth Agenda, dat hen hielp bij het verkrijgen van een COVID-19 SET subsidie. ‘We maken nu écht stappen op het gebied van eHealth. En de huisartsen zijn enthousiast aan de slag om beeldbellen structureel onderdeel te maken van hun zorgaanbod.'
Lees het artikel op Gezond010: https://gezond010.nl/ehealth-reha/
Vanaf 12 november 2021 inschrijven voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2021.
Haalbaarheid: wordt het product door zorginstantie gebruikt?
Schaalbaarheid: zal het gebruik van het product door zorgorganisaties toenemen?
Toekomstbestendigheid: sluit het product aan bij de trends in de zorg, zoals extramuralisatie en digitalisering.
Het product heeft toegevoegde waarde voor de patiënt. Het product heeft toegevoegde waarde voor de zorgverlener.

Quickscan eHealth rapport

Dit rapport beschrijft de uitkomsten van een quickscan naar het gebruik van eHealth toe-passingen door Rotterdamse zorg- en welzijns- organisaties. Het doel van deze quickscan is om de beleidsmakers van het Team Gezondheid, Participatie en Welzijn van de gemeente inzicht te geven in huidig en mogelijk toekomstig gebruik van eHealth toepassingen door deze organisaties, en de factoren die hierop van invloed zijn. Het lezen waard!
171128REHA_logo_def_LR-e1525806024902
regionale transitie agenda
De Rotterdam eHealth Agenda draagt bij aan het thema 'Technologie & Zorginnovaties' van de Regionale Transitie Agenda Zorg 2030. Op welke wijze organiseren wij gezondheid en welzijn van de Rotterdamse burgers in de toekomst? En wat vraagt dit van inwoners en leefomgeving, zorgprofessionals, technologie, financiering en organisatie van zorg?
Meer weten? Mail jan@rotterdamehealthagenda.nl
171128REHA_logo_def_LR-e1525806024902

Opschalen en borgen: nu is het moment!

Wat doe je nu wel wat je eerst niet deed omdat het niet mocht, omdat het niet kon of omdat je het niet wist? Nu de nood hoog is kan ineens wel veel en ligt de weg open naar zorg en monitoring op afstand.
Nu is dan ook het moment om de digitale zorgprocessen op te schalen en te borgen.

Bureau Zorginnovatie en de Rotterdam eHealth Agenda hebben de handen ineengeslagen en een team samengesteld van specialisten op verschillende vlakken om zorginstellingen met raad en daad bij te staan in het vasthouden en borgen van innovaties. #gewoondoen