171128REHA_logo_def_LR

Nieuwsbrief: Rotterdam eHealth Agenda
Datum: 26 mei 2020
Bekijk alle evenementen.
Meld zelf evenement aan.
aanmelder-banner_LSH010_ONTBIJT2020-11-juni-nieuwsbrief-1024x742
De eerste tien aanmelders krijgen een ontbijtje thuis bezorgd en daarna iedere 10e aanmelding ook!

11 juni: LSH010 ontbijt

Het LSH010 Ontbijt stimuleert innovatie en samenwerking in de Rotterdamse life sciences & health-sector.
Op donderdag 11 juni 2020 vindt het LSH010 Ontbijt weer plaats. En deze keer bij jou thuis!
Schuif jij ’s ochtends vroeg (met een kop zelfgebrouwen koffie) achter je computer om deel te nemen aan het ontbijt?

Smart sessie e-health in Rotterdam

Na het LSH010 ontbijt van 11 juni organiseert de Rotterdam eHealth Agenda een smart sessie over de toepassingen van e-health in het Franciscus en IJsselland ziekenhuis tijdens de Covid-19 crisis.

Jan Pons (Rotterdam eHealth Agenda) gaat in gesprek met Marten Schalk (IJsselland ziekenhuis) en Erik van der Veen (Sint-Franciscus ziekenhuis) over de meest opvallende bevindingen op het gebied van e-health in deze bijzondere situatie.
logo-franciscus
ijsselland
171128REHA_logo_def_LR
Ploum
Life Sciences & Health 010 verzamelt mooi nieuws uit Rotterdam!
En dat is fijn want ondanks alle beperkingen die ons noodgedwongen opgelegd zijn is het goed te zien hoe mooi we met deze veranderingen omgaan. Mooi nieuws #gewoondoen
logo_retina
mooinieuws
televaart

Rotterdam eHealth Agenda coacht Spreekvaart

Spreekvaart logopedie is een allround logopediepraktijk gevestigd in Zuid-Holland die de mogelijkheden van online therapie (telelogopedie) optimaal wil benutten. Al langer worden de mogelijkheden onderzocht om logopedie op afstand aan te bieden en door de Covid-19 crisis is dit in een versnelling geraakt. Onder de naam Televaart wordt sinds kort telelogopedie aangeboden.

171128REHA_logo_def_LR
Met ondersteuning van het subsidieprogramma Implementatie- en opschalingscoaching is de Rotterdam eHealth Agenda gevraagd om te adviseren bij het verder professionaliseren van telelogopedie.
Heb je zelf een idee of heb je advies nodig voor implementatie of opschaling van e-health? Maak dan gebruik van de subsidieregeling en krijg kosteloos professionele ondersteuning.

Digitale Inclusie 55+

In opdracht van de gemeente voert de bibliotheek het programma Digitale Inclusie 55+ uit.Het programma heeft tot doel alle (oudere) burgers in de stad de mogelijkheden te bieden om te leren omgaan met het toenemend aantal digitale diensten van zowel de overheid als van zorg en welzijnsaanbidders. Mee kunnen blijven doen in de maatschappij is belangrijk nu digitalisering steeds belangrijker wordt.
De bibliotheek doet een oproep voor bestaande cursussen voor burgers om de digivaardigheid te vergroten.
bibliotheek
Heb of weet je cursussen met als doel de digivaardigheid van burgers te verhogen meld die aan bij Yvonne Polman: y.polman@bibliotheek.rotterdam.nl

Buurtwerk.nl start Covid-19 SET

buurtwerk
Buurtwerk.nl heeft, samen met de Thuisleefgids en de Rotterdam eHealth agenda, de Covid-19 SET aanvraag gedaan en toegekend gekregen.
Met de subsidiegelden is inmiddels een project opgestart om kwetsbare ouderen extra te ondersteunen op afstand.

Onder leiding van de Thuisleefgids vond de kick off plaats, netjes 1,5 meter van elkaar. In de komende periode wiorden enkele tientallen burgers in Prins Alexander geïnformeerd en gevraagd van start te gaan met beeldzorg. Lees meer op: https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/projecten/beeldzorg-buurtwerknl
Voor meer informatie over dit project kun je contact opnemen met Vincent Ferdinandes van Buurtwerk of Arjan van der Weijde van Thuisleefgids/Stichting De Zorgbieb.
171128REHA_logo_def_LR-e1525806024902
Rotterdamse editie van de landelijke Health Innovation School, waar je leert innoveren en impact te maken met zorginnovaties.

Opschalen en borgen: nu is het moment!

Wat doe je nu wel wat je eerst niet deed omdat het niet mocht, omdat het niet kon of omdat je het niet wist? Nu de nood hoog is kan ineens wel veel en ligt de weg open naar zorg en monitoring op afstand.
Nu is dan ook het moment om de digitale zorgprocessen op te schalen en te borgen.

Bureau Zorginnovatie en de Rotterdam eHealth Agenda hebben de handen ineengeslagen en een team samengesteld van specialisten op verschillende vlakken om zorginstellingen met raad en daad bij te staan in het vasthouden en borgen van innovaties. #gewoondoen

Interessante subsidieregelingen en challenges


Starthubs
Pitch jouw innovatieve oplossing voor uitdagingen van grote organisaties en boost jouw startup met een pilot, contract of investering.

Stimuleringsregeling eHealth Thuis (SET)
De Stimuleringsregeling eHealth Thuis (SET) is een subsidie voor zorgaanbieders die samen met een inkoper het gebruik van bestaande e-health toepassingen willen borgen of opschalen.

Implementatie- en opschalingscoaching
Het doel van het programma Zorg voor innoveren is om zorginnovatoren verder te helpen met innovatievraagstukken en de subsidieoproep richt zich op het bieden van ondersteuning bij implementatie- en opschalingsvraagstukken.

Innovatieprogramma ZorgTech
Het innovatieprogramma ZorgTech laat kansrijke innovaties de weg naar de gezondheidszorg sneller vinden.

Healthcare Innovation Hub
Gezocht: oplossingen voor acute uitdagingen in de zorgsector als gevolg van de coronacrisis.

AAL - Healthy Ageing With The Support Of Digital Solutions
AAL call 2020 roept op tot het indienen van voorstellen voor verschillende typen internationale samenwerkingsprojecten op het gebied van “Healthy ageing with the support of digital solutions’.

Health~Holland intends to invest in the field of COVID-19
Topsector Life Sciences & Health (Health~Holland) intends to invest in the field of COVID-19.

EITHealth
Headstart provides companies that are chosen for the programme up to €50,000 to support the development of innovative healthcare products and services.

SIDN fonds
SIDN is op zoek naar sterke initiatieven van teams die met inzet van hun expertise en kennis de coronacrisis te lijf willen gaan.

Heb je hulp, advies of een coach nodig voor een van deze subsidiekansen?
Contacteer ons: jan@rotterdamehealthagenda.nl

Zorg van Nu

Zorg van Nu:
Welke mogelijkheden zijn beschikbaar voor digitale zorg en ondersteuning op afstand? Mooi overzicht van handige en nuttige e-healthtoepassingen.

SmartHealth

Kennisplatform voor digital health met relevant, actueel en opvallend nieuws over e-health tijdens de Corona crisis.
Volg de actualiteit op SmartHealth.