171128REHA_logo_def_LR

Nieuwsbrief: Rotterdam eHealth Agenda
Datum: 6 mei 2020
Bekijk alle evenementen.
Meld zelf evenement aan.
aanmelder-banner_LSH010_ONTBIJT2020-11-juni-nieuwsbrief-1024x742
De eerste tien aanmelders krijgen een ontbijtje thuis bezorgd en daarna iedere 10e aanmelding ook!

11 juni: LSH010 ontbijt

Het LSH010 Ontbijt stimuleert innovatie en samenwerking in de Rotterdamse life sciences & health-sector.
Op 11 juni 2020 vindt het LSH010 Ontbijt weer plaats. En deze keer bij jou thuis!
Schuif jij ’s ochtends vroeg (met een kop zelfgebrouwen koffie) achter je computer om deel te nemen aan het ontbijt?
Life Sciences & Health 010 verzamelde mooi nieuws uit Rotterdam!
En dat is fijn want ondanks alle beperkingen die ons noodgedwongen opgelegd zijn is het goed te zien hoe mooi we met deze veranderingen omgaan. Mooi nieuws #gewoondoen
mooinieuws

Digitale Inclusie 55+

De Bibliotheek Rotterdam werkt samen met een aantal partners aan een programma om de oudere Rotterdammer de digivaardigheid mee te geven die nodig is om in de snel veranderende wereld mee te kunnen blijven doen. De bibliotheek roept (Rotterdamse) organisaties die cursussen digivaardigheid hebben of kennen door te geven om het aanbod compleet te maken.

6e werkconferentie Digivaardig in de zorg

Juist in deze tijd zijn digitale vaardigheden van zorgprofessionals ontzettend belangrijk. Alle zorgorganisaties proberen waar mogelijk digitale zorg op afstand te leveren, om de patiënten/cliënten zo goed mogelijk te blijven helpen zonder onnodig risico te lopen.
IMG_4609

Corona moet weg, innoveren moet blijven

Dat onder druk alles vloeibaar wordt is maar weer eens bewezen in deze tijden. Waar veel zorgorganisaties worstelen om duurzame verandering echt voor elkaar te krijgen, wordt er op dit moment meer structureel geïnnoveerd dan de afgelopen jaren bij elkaar.
buurtwerk-logo

Buurtwerk.nl krijgt Covid-19 SET

Buurtwerk.nl heeft, samen met de Thuisleefgids en de Rotterdam eHealth agenda, de Covid-19 SET aanvraag gedaan en toegekend gekregen. Met de subsidiegelden is inmiddels een project opgestart om kwetsbare ouderen extra te ondersteunen op afstand.

Er is gekozen voor de inzet van de Memory Lane om de ouderen, hun mantelzorgers en de professionals van Buurtwerk met elkaar te laten communiceren.
Buurtwerk en haar projectpartners zien in dit project een mooie basis om ervaringen in en met de Comfortwoning verder te bestendigen en als organisatie e-health een vaste plek te geven in de dienstverlening. Voor meer informatie over dit project kun je contact opnemen met Vincent Ferdinandes van Buurtwerk of Arjan van der Weijde van Thuisleefgids/Stichting De Zorgbieb.
171128REHA_logo_def_LR-e1525806024902
Rotterdamse editie van de landelijke Health Innovation School, waar je leert innoveren en impact te maken met zorginnovaties.

Opschalen en borgen: nu is het moment!

Wat doe je nu wel wat je eerst niet deed omdat het niet mocht, omdat het niet kon of omdat je het niet wist? Nu de nood hoog is kan ineens wel veel en ligt de weg open naar zorg en monitoring op afstand.
Nu is dan ook het moment om de digitale zorgprocessen op te schalen en te borgen.

Bureau Zorginnovatie en de Rotterdam eHealth Agenda hebben de handen ineengeslagen en een team samengesteld van specialisten op verschillende vlakken om zorginstellingen met raad en daad bij te staan in het vasthouden en borgen van innovaties. #gewoondoen

Interessante subsidieregelingen en challenges


Starthubs
Pitch jouw innovatieve oplossing voor uitdagingen van grote organisaties en boost jouw startup met een pilot, contract of investering.

Stimuleringsregeling eHealth Thuis (SET)
De Stimuleringsregeling eHealth Thuis (SET) is een subsidie voor zorgaanbieders die samen met een inkoper het gebruik van bestaande e-health toepassingen willen borgen of opschalen.

Implementatie- en opschalingscoaching
Het doel van het programma Zorg voor innoveren is om zorginnovatoren verder te helpen met innovatievraagstukken en de subsidieoproep richt zich op het bieden van ondersteuning bij implementatie- en opschalingsvraagstukken.

Innovatieprogramma ZorgTech
Het innovatieprogramma ZorgTech laat kansrijke innovaties de weg naar de gezondheidszorg sneller vinden.

Healthcare Innovation Hub
Gezocht: oplossingen voor acute uitdagingen in de zorgsector als gevolg van de coronacrisis.

AAL - Healthy Ageing With The Support Of Digital Solutions
AAL call 2020 roept op tot het indienen van voorstellen voor verschillende typen internationale samenwerkingsprojecten op het gebied van “Healthy ageing with the support of digital solutions’.

Health~Holland intends to invest in the field of COVID-19
Topsector Life Sciences & Health (Health~Holland) intends to invest in the field of COVID-19.

EITHealth
Headstart provides companies that are chosen for the programme up to €50,000 to support the development of innovative healthcare products and services.

TechLeap: COVID-19 Access program to empower entrepreneurs
The COVID-19 Access program to empower entrepreneurs who can present working solutions for challenges posed by the current crisis.

SIDN fonds
SIDN is op zoek naar sterke initiatieven van teams die met inzet van hun expertise en kennis de coronacrisis te lijf willen gaan.

Heb je hulp, advies of een coach nodig voor een van deze subsidiekansen?
Contacteer ons: jan@rotterdamehealthagenda.nl

Zorg van Nu

Zorg van Nu:
Welke mogelijkheden zijn beschikbaar voor digitale zorg en ondersteuning op afstand? Mooi overzicht van handige en nuttige e-healthtoepassingen.

SmartHealth

Kennisplatform voor digital health met relevant, actueel en opvallend nieuws over e-health tijdens de Corona crisis.
Volg de actualiteit op SmartHealth.