171128REHA_logo_def_LR

Nieuwsbrief: Rotterdam eHealth Agenda
Datum: 8 april 2020
Bekijk alle evenementen.
Meld zelf evenement aan.

Opschalen en borgen: nu is het moment!

Wat doe je nu wel wat je eerst niet deed omdat het niet mocht, omdat het niet kon of omdat je het niet wist? Nu de nood hoog is kan ineens wel veel en ligt de weg open naar zorg en monitoring op afstand.
Nu is dan ook het moment om de digitale zorgprocessen op te schalen en te borgen.

Bureau Zorginnovatie en de Rotterdam eHealth Agenda hebben de handen ineengeslagen en een team samengesteld van specialisten op verschillende vlakken om zorginstellingen met raad en daad bij te staan in het vasthouden en borgen van innovaties. #gewoondoen
mooinieuws
Life Sciences & Health 010 verzamelde mooi nieuws uit Rotterdam!
En dat is fijn want ondanks alle beperkingen die ons noodgedwongen opgelegd zijn is het goed te zien hoe mooi we met deze veranderingen omgaan. Mooi nieuws #gewoondoen
Schermafdruk 2020-04-08 10.42.50
De corona crisis blijkt een goede katalysator te zijn voor de adoptie en het breed gebruik van beeldbelzorg. Om te komen tot toekomstvaste inzet van beeldbelzorg, heeft DEHA de Werkplaats Beeldbelzorg ingericht. Een digitale plek waar mensen met vragen over de opschaling, organisatiebrede implementatie en borging in contact komen met mensen met oplossingen.
Meer weten over opschaling van beeldbelzorg in mijn zorgorganisatie?
Wil je hulp bij implementatie? Zoek je subsidie?
De DeHa heeft in samenwerking met de Rotterdam eHealth Agenda een pool van kundige adviseurs die je verder kunnen helpen.
171128REHA_logo_def_LR-e1525806024902

Interessante subsidieregelingen

Stimuleringsregeling eHealth Thuis (SET)
De Stimuleringsregeling eHealth Thuis (SET) is een subsidie voor zorgaanbieders die samen met een inkoper het gebruik van bestaande e-health toepassingen willen borgen of opschalen.

Implementatie- en opschalingscoaching
Het doel van het programma Zorg voor innoveren is om zorginnovatoren verder te helpen met innovatievraagstukken en de subsidieoproep richt zich op het bieden van ondersteuning bij implementatie- en opschalingsvraagstukken.

Innovatieprogramma ZorgTech
Het innovatieprogramma ZorgTech laat kansrijke innovaties de weg naar de gezondheidszorg sneller vinden.

Healthcare Innovation Hub
Gezocht: oplossingen voor acute uitdagingen in de zorgsector als gevolg van de coronacrisis.

AAL - Healthy Ageing With The Support Of Digital Solutions
AAL call 2020 roept op tot het indienen van voorstellen voor verschillende typen internationale samenwerkingsprojecten op het gebied van “Healthy ageing with the support of digital solutions’.

Health~Holland intends to invest in the field of COVID-19
Topsector Life Sciences & Health (Health~Holland) intends to invest in the field of COVID-19.

EITHealth
Headstart provides companies that are chosen for the programme up to €50,000 to support the development of innovative healthcare products and services.

TechLeap: COVID-19 Access program to empower entrepreneurs
The COVID-19 Access program to empower entrepreneurs who can present working solutions for challenges posed by the current crisis.

SIDN fonds
SIDN is op zoek naar sterke initiatieven van teams die met inzet van hun expertise en kennis de coronacrisis te lijf willen gaan.

Heb je hulp, advies of een coach nodig voor een van deze subsidiekansen?
Contacteer ons: jan@rotterdamehealthagenda.nl

Tegen vereenzaming

Conforte Innovatielab:
Conforte verzamelt de mogelijkheden om er samen voor te zorgen dat de vereenzaming niet kan toeslaan tijdens de Corona crisis.
Inspiratie www.confortelab.nl/corona.

Handig overzicht!

ICT&Health maakte een handig overzicht van e-health oplossingen en concrete toepassingen van digitale communicatie tussen zorg en patiënt, die nu al werken en die direct inzetbaar zijn.

Zorg van Nu

Zorg van Nu:
Welke mogelijkheden zijn beschikbaar voor digitale zorg en ondersteuning op afstand? Mooi overzicht van handige en nuttige e-healthtoepassingen.

SmartHealth

Kennisplatform voor digital health met relevant, actueel en opvallend nieuws over e-health tijdens de Corona crisis.
Volg de actualiteit op SmartHealth.

logo_retina
De Corona Thuisleefwijzer is een compleet online instrument ter ondersteuning van ouderen en kwetsbare burgers. Met de digitale tool kunnen zorgprofessionals in deze spannende tijd eenvoudig de thuissituatie inventariseren van mensen met een zorgvraag en/of bezorgde mantelzorgers.
De Corona Thuisleefwijzer biedt actuele praktische informatie, telefoonnummers, specifieke hulpmiddelen en technologische innovaties en diensten voor ouderen, mantelzorgers en professionals
gezocht

GEZOCHT: Beeldbeloplossingen

Beeldbellen en videoconsulten lijken veel belovend maar werkt het nu ook goed? We zijn op zoek naar (Rotterdamse) voorbeelden van (succesvolle) implementaties om van elkaar te leren en kennis en ervaring uit te wisselen. Heb je of weet je mooie toepassingen van beeldbellen en videoconsulten? Laat het ons weten!

GEZOCHT: Digivaardigheidstrainingen

Digivaardigheid van de Rotterdamse burgers wordt met de komst van e-health oplossingen steeds belangrijker. De Rotterdam eHealth Agenda werkt aan een overzicht van beschikbare cursussen, scholingen en opleidingen voor burgers.
Heb je of weet je interessante cursussen of opleidingen om de digivaardigheid van burgers te verbeteren? Laat het ons weten!