171128REHA_logo_def_LR

Nieuwsbrief: Rotterdam eHealth Agenda
Datum: 26 augustus 2020
Bekijk alle evenementen.
Meld zelf evenement aan.
Rotterdam skyline
aanmelder-banner_LSH010_ONTBIJT2020-24-september-2020-2048x785
Donderdag 24 september 2020

LSH010 Ontbijt

Het volgende online LSH010 ontbijt vindt plaats op donderdag 24 september met als thema: ‘Virtual Reality: Van angstreductie tot pijnbestrijding’.
Vind het programma hier: https://www.aanmelder.nl/118263/wiki/542572/programma

Health Innovation School – Summer Night Colleges

Volg gratis de Summer Night colleges van de Health Innovation School Rotterdam.
In verschillende online colleges worden belangrijke vaardigheden behandeld binnen de design thinking methode. Iedereen die vanuit zijn functie met innovatie werkt of wil werken heeft nu de mogelijkheid om hieraan deel te nemen.
Meer dan de moeite van het volgen waard!
programma
Dinsdag 15 september 2020, 17:00 - 19:30

Zorg op afstand dichtbij Delfshaven

Door de coronacrisis zijn veel kwetsbare mensen, waaronder ouderen, nóg kwetsbaarder geworden. Hoe bereiden we ons voor op de komende periode en daarna, waardoor goede zorg en ondersteuning bereikbaar blijft?
Alexander Hogendoorn (initiatiefnemer Zorgvrijstaat), Mathijs van der Poel (huisarts Delfshaven), Suzana Sornic (wmo radar) en David Forbes (programma-manager wmo radar Delfshaven) delen hun ervaringen.

Gratis webinars rondom zorgtechnologie en digitale vaardigheden.

Suzanne Verheijden van Buro StrakZ verzorgt samen met ECP en WGV Zorg en Welzijn een aantal gratis webinars:
3 september: Hoe zet je talent uit je organisatie in om medewerkers mee te nemen naar de toekomst?
Klik op de links om je in te schrijven.
nza verlenning
9 september: Zorgtechnologie en digitale vaardigheden met WGV Zorg en Welzijn
21 september: Alles over de digitale starter!
Klik op de links om je in te schrijven.

Hoe zet je medicatie dispenser in de zorg in?

InnovatieLab van Conforte deed daar onderzoek naar en komt met interessante aanbevelingen. De uitdaging in het project bleek het meenemen en betrekken van collega’s in de zorgteams. Hoe zorg je ervoor dat zij hun huidige manier van werken en hun processen omzetten naar een andere manier van werken?
Lees hier de bevindingen een aanbevelingen.
Donderdag 10 september 2020, 10:00 - 11:00

Nog veel SET subsidie beschikbaar!

De subsidie van de SET-regeling is nog lang niet leeg! Met de Stimuleringsregeling E-health Thuis kun je technologie binnen je zorgorganisatie implementeren of opschalen. Wil je precies weten hoe en wat? Volg het webinar op donderdag 10 september.
ZonMw en Health Valley Netherlands geven een webinar over de mogelijkheden en hoe je samen met je zorginkoper een aanvraag doet.
171128REHA_logo_def_LR-e1525806024902

Subsidie aanvragen maar je weet niet hoe?

De Rotterdam eHealth Agenda is betrokken bij verschillende succesvolle subsidieaanvragen voor SET, PréSET en Covid-19 SET. Wil je zelf subsidie aanvragen maar je weet niet hoe, het ontbreekt aan tijd of je hebt niet de juiste partners?
Aarzel niet en contacteer ons om de mogelijkheden te bespreken.

Implementatiecoach helpt tele-logopedie: ‘We zitten in een stroomversnelling’

Spreekvaart is de logopediepraktijk die Monique Meulenkamp en Gertrude Punt- Stoopendaal in 2019 begonnen. Het online deel van die praktijk is nu volop in ontwikkeling. Daarvoor hebben de dames met een subsidie van Zorg voor innoveren de hulp van een implementatie- en opschalingscoach ingeroepen.
Lees hier het hele verhaal.
50-1
De Rotterdam eHealth Agenda leverde de coach die Spreekvaart verder op weg kon helpen. Ook een gesubsidieerde implementatiecoach inzetten?
Contacteer ons:
jan@rotterdamehealthagenda.nl


digitale_senior
Oproep: meld ons welke cursussen en ondersteuning er aan oudere Rotterdammers geboden wordt om mee te kunnen blijven doen in de maatschappij.

Digitale Inclusie 55+

In opdracht van de gemeente voert de bibliotheek het programma Digitale Inclusie 55+ uit. Het programma heeft tot doel alle (oudere) burgers in de stad de mogelijkheden te bieden om te leren omgaan met het toenemend aantal digitale diensten van zowel de overheid als van zorg en welzijnsaanbieders. Mee kunnen blijven doen in de maatschappij is belangrijk nu digitalisering steeds belangrijker wordt.
171128REHA_logo_def_LR-e1525806024902

Opschalen en borgen: nu is het moment!

Wat doe je nu wel wat je eerst niet deed omdat het niet mocht, omdat het niet kon of omdat je het niet wist? Nu de nood hoog is kan ineens wel veel en ligt de weg open naar zorg en monitoring op afstand.
Nu is dan ook het moment om de digitale zorgprocessen op te schalen en te borgen.

Bureau Zorginnovatie en de Rotterdam eHealth Agenda hebben de handen ineengeslagen en een team samengesteld van specialisten op verschillende vlakken om zorginstellingen met raad en daad bij te staan in het vasthouden en borgen van innovaties. #gewoondoen