171128REHA_logo_def_LR

Nieuwsbrief: Rotterdam eHealth Agenda
Datum: 7 juli 2020
Bekijk alle evenementen.
Meld zelf evenement aan.
fitknip-header_1

Wat er gebeurt als je mensen een budget geeft om zelf aan hun gezondheid te werken?

Het FitKnip experiment onderzoekt dat door een overzichtelijk online winkeltje in te richten met ‘goeie’ producten in de aanbieding. Mensen krijgen toegang tot de winkel zonder dat daar een dokter aan te pas hoeft te komen en hoeven niet zelf te betalen!
In de Pilot Fitknip is er nog ruimte voor meer deelnemers. Wil je zelf in de pilot meedoen? Of ken je mensen die dat willen? Inschrijving tot 15 juli 2020 12:00 uur. De code die de deelnemers moeten gebruiken bij de inschrijving is: ROT
#gewoondoen
zorgcentrale
Donderdag 9 juli 2020 om 15:30 uur

Webinar Regionale Samenwerking in de ANW-zorg

Drie grote vvt-aanbieders in Rotterdam organiseren, samen met de Zorgcentrale, de acute wijkverpleging in de coöperatie Spoedzorg Rotterdam. Aafje, Laurens en Lelie zorggroep verzorgen 's nachts vanuit vier auto’s met verpleegkundigen de ANW zorg in Rotterdam voor ouderen met een acute zorgvraag. In de Rotterdamse regio is het gelukt de belangen van klanten en organisaties bij elkaar te brengen en een nieuwe infrastructuur op te zetten. In het webinar wordt uitgelegd hoe de partijen tot elkaar zijn gekomen, wat de succesfactoren waren, welke valkuilen er zijn geweest en welke stappen andere organisaties kunnen nemen om tot een zelfde samenwerking te komen. Interessant!

Digitalisering in de huisartsenzorg; waarom kan het nu opeens wel?

Het ministerie van VWS maakt 77 miljoen extra vrij voor ondersteuning en zorg op afstand via digitale toepassingen. Het gaat om een aanvullend bedrag bedoeld voor zorg aan thuiswonende kwetsbare ouderen en mensen met een chronische ziekte of beperking.

77 miljoen extra voor structurele inzet van digitale zorg thuis

Het ministerie van VWS maakt 77 miljoen extra vrij voor ondersteuning en zorg op afstand via digitale toepassingen. Het gaat om een aanvullend bedrag bedoeld voor zorg aan thuiswonende kwetsbare ouderen en mensen met een chronische ziekte of beperking.
Hulp of ondersteuning nodig bij de aanvraag?
Wij kunnen helpen:
jan@rotterdamehealthagenda.nl
supereters

Gezocht pilotklanten voor Supereters!

Veel kinderen krijgen te maken met overgewicht en ouderdomsziektes…een gezonde leefstijl aanleren op vroege leeftijd kan een essentieel verschil maken in hun welzijn.
Supereters maakt van gezonde gewoontes speelse uitdagingen, speciaal voor kinderen.
Momenteel werken we aan de inzet van Supereters als blended toepassing zodat kinderen en ouders in samenwerking met hun zorgprofessional een gezond leven tegemoet zien!
Chris is op zoek naar organisaties die Supereters willen pilotten en mee willen werken aan de verder ontwikkeling.
Stuur een mailtje naar Chris op chris@dio.agency #gewoondoen
digitale_senior
Oproep: meld ons welke cursussen en ondersteuning er aan oudere Rotterdammers geboden wordt om mee te kunnen blijven doen in de maatschappij.

Digitale Inclusie 55+

In opdracht van de gemeente voert de bibliotheek het programma Digitale Inclusie 55+ uit. Het programma heeft tot doel alle (oudere) burgers in de stad de mogelijkheden te bieden om te leren omgaan met het toenemend aantal digitale diensten van zowel de overheid als van zorg en welzijnsaanbieders. Mee kunnen blijven doen in de maatschappij is belangrijk nu digitalisering steeds belangrijker wordt.
171128REHA_logo_def_LR-e1525806024902
Rotterdamse editie van de landelijke Health Innovation School, waar je leert innoveren en impact te maken met zorginnovaties.

Opschalen en borgen: nu is het moment!

Wat doe je nu wel wat je eerst niet deed omdat het niet mocht, omdat het niet kon of omdat je het niet wist? Nu de nood hoog is kan ineens wel veel en ligt de weg open naar zorg en monitoring op afstand.
Nu is dan ook het moment om de digitale zorgprocessen op te schalen en te borgen.

Bureau Zorginnovatie en de Rotterdam eHealth Agenda hebben de handen ineengeslagen en een team samengesteld van specialisten op verschillende vlakken om zorginstellingen met raad en daad bij te staan in het vasthouden en borgen van innovaties. #gewoondoen