20190603Logo_Rotterdam_Ehealth_Academy_SUMMERSCHOOL_LR

Het programma en inschrijven!
Summerschool Rotterdam eHealth Academy
Datum: 30 juli 2019
Bekijk het programma.

Deze zomer wordt Rotterdam 100 e-health experts rijker.

Uitgelichte sprekers.

Ik wil een van de 100 nieuwe e-health experts van Rotterdam worden.
Rotterdam skyline

Nog 24 plekken!
Inschrijven kan nog tot 16 augustus maar vol=vol!

Vind hier het programma per dag:
Donderdag 22 augustus 2019: Innovatie in de zorg
Vrijdag 23 augustus 2019: Vaardigheden van de 21ste eeuw
Donderdag 5 september 2019: Digitale vaardigheden & ontwikkelingen
Vrijdag 6 september 2019: Team Dynamica & interprofessioneel samenwerken

Waar?
In Havenue (Havenpolikliniek) Haringvliet 2, Rotterdam.

Waarom ook jij naar de Summerschool zou moeten!

Karlijne Steketee van Antes: Samen met clienten e-health oplossingen ontwikkelen nog voordat je het probleem en de oplossing bedacht hebt.
Joyce van der Niet van De Rotterdamse Zorg: innoveren vanuit de behoefte moet de basis van vernieuwing zijn.
Steven Mersch van Pameijer: innovatie is eigenlijk een gezonde dynamiek is waarin dagelijkse problemen kunnen worden opgelost.

Innoveren met e-health

Hoe laat je een zorginstelling meebewegen met innovatie, of andersom hoe beweegt innovatie met een zorginstelling mee. Hoe versterken management en werkvloer elkaar bij innovatie en met welke ‘life-hacks’ wordt innoveren een plezier? Een sessie met ervaringen en antwoorden uit de praktijk. Door: Gerwin Vis, Innovatieaanjager bij Aafje.

Innoveren vanuit behoefte

Daar zitten mijn patiënten niet op te wachten. Ja, maar... wie betaalt dat? Is dat geen dubbel werk? Innoveren vanuit behoefte is de makkelijkste manier om dit soort valkuilen te vermijden. Apotheker Mark Slager heeft veel praktijkervaring met innoveren vanuit behoefte opgedaan en laat zien hoe dat leuk en makkelijk kan.

Innovatieve vraagstelling

Hoe vind je de vraag achter de vraag? Wat is Problem reframing? Positieve gezondheid toepassen? Aan de hand van casuïstiek, leer je vragen te herformuleren.
Door: Beatrijs Voorneman, senior designer bij Reframing Studio

Digitale vaardigheden het meest onderschatte probleem

In deze workshop laat Suzanne Verheijden zien waarom digitale vaardigheden zo belangrijk zijn om een implementatie van e-health te laten slagen. De digitale starter zit misschien wel naast je. Door: Suzanne Verheijden, Bureau Strakz

Samenwerken topsport

Samenwerken met elkaar? Daarvoor moet je elkaar kennen. Krachten en zwaktes kennen. Hoe doet een Olympisch atleet dat en hoe zorg je ervoor dat je jezelf en een ander niet overbelast.
Door: Patrick van Luijk, Olympisch atleet en e- health ondernemer (BioCheck)

Privacy en e-health: wat mag er nu eigenlijk wel?

Wat mag er eigenlijk wel? Hoe vaak horen we niet dat AVG zo lastig is, dat we iets misschien niet mogen vanwege de privacy? Ervaren juristen gaan de uitdaging aan om te verkennen wat wél kan. Casussen worden vooraf verzameld en in een workshop behandeld. Kun je na deze sessie Skypen met een patiënt? Toch een mail sturen? En gegevens delen zonder zorgen? Door: Ploum

Vind hier het volledige 4-daagse programma

Donderdag 22 augustus 2019: Innovatie in de zorg
Vrijdag 23 augustus 2019: Vaardigheden van de 21ste eeuw
Donderdag 5 september 2019: Digitale vaardigheden & ontwikkelingen
Vrijdag 6 september 2019: Team Dynamica & interprofessioneel samenwerken
drz_logo_wordvernieuwert_web

Word Vernieuwert!

Word Vernieuwert!
Doe mee aan de Summerschool en Word Vernieuwert: kom met goede ideeën om anders en slimmer te werken, zodat de zorg van morgen klaar is voor de toekomst.
Word Vernieuwert is een campagne van De Rotterdamse Zorg in navolging van Word RAATgevert, met de kick-off tijdens de Summerschool.

Iedereen op de werkvloer wordt uitgedaagd om een vernieuwend idee in te zenden waarmee we de personeelstekorten kunnen aanpakken.
Hoe kun je anders of slimmer werken om mensen in de zorg te behouden, nieuwe medewerkers te krijgen of op een andere manier op te leiden?

Word Vernieuwert zorgt dat de beste ideeën worden beloond met 10.000 euro om het idee uit te voeren. Van idee naar werkelijkheid! Lees hier de details.
mede mogelijk crop