171128REHA_logo_def_LR-e1525806024902

Rotterdam eHealth Agenda

De Rotterdam eHealth Agenda nieuwsbrief van 1 mei met onder meer:

Evenementen:

- Donderdag 16 mei - Venture café: Healthy data
- Dinsdag 21 mei - Kennissessie grip op risico’s
- Donderdag 23 mei -Sustainable Healthcare Challenge
- Donderdag 23 mei - Symposium ‘Compliance in de zorg’
- Donderdag 23 mei - Hét congres over slimme oplossingen voor thuiswonende ouderen
- Dinsdag 4 juni - Jaarlijkse bijeenkomst BeterKeten: Master the Ne(x)twork
- Donderdag 20 juni - Zomercarrousel: Bijzondere ontmoetingen met André Kuipers
- Donderdag 20 juni - LSH010 Ontbijt

Kijk hier voor het actuele overzicht van evenementen.

Organiseert u zelf een evenement en wilt u dat via de Rotterdam eHealth Agenda bekendmaken? Meld uw evenement dan hier aan.

Wetenswaardigheden:

Enquête over E-health informatiepunten in de wijk
Voor een project van de Hogeschool Rotterdam zijn vier studenten van de studie Gezondheidszorg Technologie, bezig met een onderzoek. Ter ondersteuning van het onderzoek hebben zij enkele vragen opgesteld. U zou hen enorm helpen door deze enquête in te vullen. De enquête zal ongeveer 3 minuten in beslag nemen, de vragen gaan over E-health informatiepunten in de wijk.Met vriendelijke groet,
Jan Pons & Jan Willem Faessen
Schermafbeelding 2019-04-16 om 15.36.39

Donderdag 18 april - Rondetafelgesprek: Wereldwijde innovatie voor langer leven en ouder worden is beter

17:00 - 19:30 uur
Doe mee aan deze rondetafelgesprek met AGENCY-medeoprichter, Danielle D. Duplin, om uw op ouderdom en levensduur gerichte innovatie te delen en deel te nemen aan een nieuwe community van coworking-leden bij CIC's wereldwijd.

photo-1515524738708-327f6b0037a7

Donderdag 16 mei - Venture café: Healthy data

17:00 - 19:00 uur
Op donderdag 16 mei vindt het Venture Café plaats met als thema Healthy Data. De avond wordt georganiseerd door:
  • Erasmus MC
  • Rotterdam Partners
  • Gemeente Rotterdam – Life Sciences & Health 010
  • Innovation Quarter
  • Venture Café
DeHa-logo

Dinsdag 21 mei - Kennissessie grip op risico’s

12:00 - 14:00 uur
Het digitaliseren van een zorgaanbieder is geen sinecure. Er spelen allerlei vraagstukken. Het kent ook allerlei risico’s. In deze kennis- sessie gaat u in gesprek met de specialisten van VodafoneZiggo over de onderstaande onderwerpen.

unnamed

Donderdag 23 mei -Sustainable Healthcare Challenge

Op 23 mei 2019 vindt de Sustainable Healthcare Challenge (SHC) plaats. De ideale kans om jouw innovatie verder te ontwikkelen! De challenge is bedoeld voor studenten en young professionals met een goed idee om de zorg te innoveren. Deelnemen kan dus als je nog in de prille fase van je ondernemerschap zit. Tijdens de challenge kun je door middel van een overtuigende pitch zowel financiële ondersteuning als expertise uit het grote netwerk van de SHC winnen.

Donderdag 23 mei - Symposium ‘Compliance in de zorg’

15:00 - 17:00 uur
Ploum organiseert in samenwerking met het Rotterdams Gezondheidsrecht Dispuut een symposium. Tijdens het symposium komt aan de orde waarom zorginstellingen een compliance plan moeten maken en hoe zij dat concreet en praktisch kunnen doen.

digitale_senior

Donderdag 23 mei - Hét congres over slimme oplossingen voor thuiswonende ouderen

09:00 - 16:00 uur
Met welke slimme oplossingen kunnen ouderen langer zelfstandig thuis wonen? Helpt technologie ook tegen eenzaamheid? Als u geïnteresseerd bent in deze vraagstukken nodigt het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport u graag uit voor Slimmer Thuis: hét congres met slimme oplossingen voor thuiswonende ouderen. Laat u inspireren door slimme gemeenten, slimme ouderen en slimme zorgprofessionals!

Schermafbeelding 2019-04-16 om 15.56.37

Dinsdag 4 juni - Jaarlijkse bijeenkomst BeterKeten: Master the Ne(x)twork

16:30 - 21:30 uur
Namens het bestuur van de Stichting BeterKeten nodigen wij u van harte uit voor onze jaarlijkse bijeenkomst in de Havenpolikliniek Rotterdam: ontmoeten, inspireren, enthousiasmeren en informeren. Door te luisteren, te zien, te discussiëren en lekker te eten nemen we u ook dit jaar mee in de ontwikkelingen van de BeterKeten. Onder leiding van de dagvoorzitter Angelique Weel en bestuurslid BeterKeten kijken we onder de werktitel ’Master the Ne(x)twork’ naar de toekomst van onze zorgnetwerken.

Schermafbeelding 2019-03-31 om 14.00.56

Donderdag 20 juni - Zomercarrousel: Bijzondere ontmoetingen met André Kuipers

17:00 - 21:30 uur
Om professionals in zorg en welzijn nog beter te maken en betaalbaar te houden wordt veel verwacht. Tijdens de Zomercarrousel hoeft dit even niet. Laat je meenemen door onder andere André Kuipers op een inspirerende vlucht ‘over’ de zorg. De Zomercarrousel biedt dit jaar weer volop de gelegenheid om te netwerken. Dit gebeurt op een spannende locatie in Diergaarde Blijdorp. Kortom, je kunt rekenen op een avond vol bijzondere ontmoetingen!

mime-attachment

Donderdag 20 juni - LSH010 Ontbijt

07:00 - 12:00 uur
Op 20 juni vindt er weer een LSH010 Ontbijt plaats! Wilt u meer weten over Artificial Intelligence en de impact op de zorg, dan mag u dit ontbijt niet missen!