171128REHA_logo_def_LR

Nieuwsbrief: Rotterdam eHealth Agenda
Datum: 18 januari 2022

Wij wensen jullie een gelukkig, voorspoedig en gezond 2022.

happy2022
Rotterdam _ehealth_week_10 FEB_2022_banner_V4

Slimme Zorg Estafette 2022 van 7 t/m 11 februari in Rotterdam

Ook in 2022 organiseren we weer een Rotterdamse eHealth Week als onderdeel van de landelijke Slimme Zorgestafette. Door de gehele stad heen worden gedurende de week van 7 t/m 11 februari diverse activiteiten georganiseerd. Bekijk hier wat er te gebeuren staat.
Heb je zelf een evenement, meld het aan en nemen we het op in het overzicht.
ontbijt jan22

Rotterdams Zorgontbijt

Donderdag 10 februari 09.00 – 10.30 uur
Hoe mooi is het als alle Rotterdammers in 2030 eenvoudig en makkelijk gezond (kunnen) blijven? Welke transitie is noodzakelijk om de zorg van de toekomst betaalbaar en kwalitatief van hoog niveau te houden? Welke rol speelt eHealth daarbij?
Vele miljoenen euro’s aan subsidies uit SET, PreSET, Covid-19 SET en de DigiDeal010 zijn de afgelopen jaren geïnvesteerd: welke mooie nieuwe initiatieven zijn daaruit voortgekomen?

Partnerevent Gezond010

Donderdag 17 februari 09.00 – 10.30 uur
Dit jaar bestaat het Gezond010 netwerk alweer 5 jaar! Dat wordt gevierd op donderdag 17 februari met het online partnerevent.
Het podium is dit keer voor de partners van Gezond010. Want wie kunnen er nu beter een positieve invloed uitoefenen op onze stad? Wat kun jij nu als partner betekenen voor de gezondheid van 010?

Circulaire zorg

Donderdag 10 maart van 8.00 – 9.00 uur
Wist jij dat de zorgsector verantwoordelijk is voor 7% van de landelijke CO2 uitstoot? En dat ruim 30% van het afval dat een ziekenhuis produceert, uit operatiekamers komt? Tijdens het LSH010 ontbijt op 10 maart inspireren we je graag met diverse mooie circulaire voorbeelden uit de regio.
ontbijt circulair
Uiteraard kan je zelf ook aan de slag en de duurzaamheid van jouw organisatie onder de loep nemen: hoe groen en duurzaam is jouw organisatie?

Huisarts Matthijs van der Poel doet het op z’n Rotterdams

Het was eigenlijk nooit de bedoeling dat Matthijs van der Poel huisarts zou worden. Er gaan veel mensen dood in dat beroep, had zijn vader (ook arts) nog gewaarschuwd. En de drukte van nu, dát houdt geen mens zijn hele leven vol natuurlijk. Toch wil Van der Poel de rest van zijn leven huisarts blíjven. En dat maakt hem Rotterdammer van de Week.

Congrestival Ouder & Wijzer

Dinsdag 25 januari van 12.30 – 16:45 uur
‘Rotterdam wil een stad zijn waar je goed, samen met anderen, gezond en vitaal oud kunt worden en waar, als dat niet meer zelf gaat, passende zorg en ondersteuning is’.
Alweer 3 jaar geleden ondertekenden we met bijna 100 partijen de samenwerkingsagenda en onderschreven bovenstaande ambitie om Rotterdam voor te bereiden op het groeiend aantal ouderen en tegelijkertijd de stad seniorvriendelijker te maken.
Een mooi moment om samen te kijken naar wat we allemaal voor ouderen bereikt hebben. Wat succesvol bleek en waar we mee doorgaan. Wat ons nog te doen staat en wat we zouden kunnen verbeteren.
ouderenwijzer

Nationale Zorginnovatieprijs

De inschrijvingen voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2022 zijn geopend. Innovatieve zorgproducten die al succesvol zijn getest en geïmplementeerd bij de eindgebruiker dingen mee met de prijs: € 15.000,-, professionele begeleiding bij de verdere ontwikkeling van de innovatie én toegang tot een waardevol netwerk.

Transitie010

Wil je ook bijdragen aan de transitie van gezondheid en zorg in Rotterdam Rijnmond?
Of draag jij al bij aan de transitie en wil je jouw kennis delen?
Meld je dan aan voor ons netwerk en ontvang tweewekelijks een update over de ontwikkelingen en de mogelijkheden om bij te dragen.