171128REHA_logo_def_LR

Nieuwsbrief: Rotterdam eHealth Agenda
Datum: 21 december 2021

Wij wensen jullie, ondanks alle beperkingen, hele fijne dagen en

een gelukkig, voorspoedig en gezond 2022.

CleanShot 2021-12-21 at 09.07.10@2x
zonmw-logo

Extra ronde Implementatie- en opschalingscoaching!

ZonMW stelt nog eens 10.000 euro subsidie per aanvraag beschikbaar om samen met een coach een concreet zorginnovatie vraagstuk uit te werken. Een mooie kans voor wie met zorginnovaties bezig is! De coaches van de Rotterdam eHealth Agenda staan klaar om te helpen met de aanvraag en de uitvoering.
  • Voor wie is de implementatie- en opschalingscoaching bedoeld?
    • Aanbieders van ziekenhuiszorg, huisartsenzorg, wijkverpleging of geestelijke gezondheidszorg vallend onder de Zvw, Wlz en/of Jeugdwet.
    • Aanbieders van ondersteuning vallend onder de Wmo 2015.
    • Gemeenten en gemeentelijke gezondheidsdiensten (GGD’en).
    • Ontwikkelaars van zorginnovaties (bedrijven) in samenwerking met één van bovenstaande doelgroepen.
Waar kan ik de implementatie- en opschalingscoach voor inzetten?
Er zijn specifieke uitdagingen waarbij een implementatie- en opschalingscoach kan helpen, bijvoorbeeld:
• Meekrijgen van cliënten en medewerkers in zorginnovaties
• Integratie in zorgprocessen
• Structurele bekostiging
• Visie op inzet van e-health
• Technische uitdagingen
• Regionale samenwerkingen
• Privacy compliance
Voldoe je aan deze criteria? Aarzel dan niet en stuur een mail aan jan@rotterdamehealthagenda.nl.
Wacht niet te lang want wie het eerst komt, eerst maalt.
En met kerst kunnen we toch niet veel anders doen ;-) #gewoondoen

2e kans: Maatschappelijke en economische business case voor zorginnovaties

Donderdag 20 januari 08:00-09:30 uur
Helaas moesten we de sessie van 16 december verschuiven naar januari dus nu de tweede kans. Een van de methoden om de maatschappelijke en economische business case voor zorginnovaties te maken is het model van de Health Technology Assesment (HTA). Helma Kaptein, Lector Validatie en implementatie zorgtechnologie aan de Hogeschool Rotterdam, neemt ons mee in maatschappelijke innovatieve oplossingen, met een maximale sociale en economische impact gericht op het overdragen van structuur en kennis met duurzame samenwerkingen als resultaat.
hta
Joël Bax (manager strategisch beleid & innovatie) van Profila Zorggroepen vertelt over de mini-HTA in de dagelijkse praktijk.
Tweede kans!
Aarzel niet en meld je aan:
Hoe maak je de maatschappelijke en economische business case?

ZORGTECH vouchers voor innovatie in gezond ouder worden

Hoe kunnen mensen geholpen worden met technologische toepassingen om zo lang mogelijk fit, gezond en zelfstandig te blijven?
Om te helpen met de juiste oplossingen biedt het innovatieprogramma ZorgTech een nieuwe voucherronde. Tot uiterlijk 22 maart kunnen projectconsortia subsidie aanvragen om zorginnovaties verder te ontwikkelen of te testen in een praktijkomgeving.

Health Innovation School: nieuwe innovators afgeleverd!

Zo’n 50 professionals uit de zorg leerden de afgelopen maanden innoveren en innovaties verder de organisatie in te brengen tijdens de Health Innovation School 010, editie 2021. Deze vooruitstrevende doeners hebben een uitdagend en inspirerend half jaar achter de rug, met behulp van de coaches en vele sprekers. Zij gaan nu als échte innovator in de zorg werken en durven en kúnnen daar verandering vormgeven.

Slimme Zorg estafette in Rotterdam

In de week van 7 t/m 11 februari 2022 organiseren we in het kader van de Slimme Zorg Estafette een aantal evenementen in de stad. Heb je een idee of ben je voornemens ook iets te organiseren? Laat het ons weten zodat we dat met elkaar kunnen afstemmen en communiceren.

In 2022 bestaat het Gezond010-netwerk 5 jaar!

Graag vieren de partners van Gezond010 de succesvolle 5 jaar samenwerking. Op donderdag 17 februari organiseert Gezond010 online event. Tijd om uit onze bubbels te komen en elkaar weer te ontmoeten! Aanmelden kan nu al voor het online Partner Event ‘010 Samen Gezond!' Het 5 jarig jubileum van Gezond010 op 17 februari.

Nationale Zorginnovatieprijs

De inschrijvingen voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2022 zijn geopend. Innovatieve zorgproducten die al succesvol zijn getest en geïmplementeerd bij de eindgebruiker dingen mee met de prijs: € 15.000,-, professionele begeleiding bij de verdere ontwikkeling van de innovatie én toegang tot een waardevol netwerk.

Transitie010

Wil je ook bijdragen aan de transitie van gezondheid en zorg in Rotterdam Rijnmond?
Of draag jij al bij aan de transitie en wil je jouw kennis delen?
Meld je dan aan voor ons netwerk en ontvang tweewekelijks een update over de ontwikkelingen en de mogelijkheden om bij te dragen.