171128REHA_logo_def_LR

Nieuwsbrief: Rotterdam eHealth Agenda
Datum: 14 september 2021
Rotterdam skyline
last_minute
Donderdag 16 september van 8.00 – 9.00 uur
Innovaties in de multidisciplinaire (diabetes)patiëntenzorg
Een mooie innovatieve case over Diabeteszorg uit het Rotterdamse ecosysteem.
logo-LS&H010=
De Rotterdamse MiGuide app is ontwikkeld voor patiënten met diabetes type 2 en richt zich specifiek op leefstijl en gedragsverandering. Met de app ontvangt de patiënt coaching op het gebied van voeding en beweging om de bloedglucosewaardes te reguleren.

Aan de slag met digitale uitwisseling

Dinsdag 21 september 2021 16.00 - 17.00
De Samenwerkende Rotterdamse Ziekenhuizen (SRZ) organiseren een webinar om je bij te praten over onze ervaringen voor succesvolle gegevensuitwisseling met behulp van het Zorgplatform. Aan de hand van voorbeelden en praktijkverhalen delen wij onze geleerde lessen uit de regio Zuid-Holland Zeeland.

Rotterdammers duurzamer ondersteund

door samenwerking wijkteam en welzijn

Wmo radar, de combinatie voor Mensen met een Beperking (cMB) en Dock hebben samen het initiatief ‘Goed Geland’ opgezet en uitgevoerd. Door deze vernieuwende aanpak landen kwetsbare bewoners succesvol in het wijknetwerk. Zo wordt terugval naar het wijkteam voorkomen. En dat betekent een besparing op de kosten van professionele inzet, omdat Rotterdammers sneller in de directe omgeving worden ondersteund.

Laatste ronde implementatie- en opschalingscoaching

De vijfde en laatste subsidieronde implementatie- en opschalingscoaching van ZonMW is open voor aanvragen.
Via de regeling kan subsidie worden aangevraagd voor een coachingstraject van maximaal vier maanden, tot een bedrag van 5.000 euro inclusief BTW.
Daarbij ondersteunt een coach de organisatie bij een vraagstuk op het gebied van implementatie of opschaling van hun bestaande innovatie.

zonmw-logo
De Rotterdam eHealth Agenda heeft al enkele succesvolle trajecten afgerond.
Heb je ook een concrete vraag voor de implementatie of opschaling van e-health toepassingen?
Aarzel niet en contacteer ons. #gewoondoen

Livestream uitzending: Slimme zorg voor morgen? Nu samenwerken!

Dinsdag 5 oktober 2021 | 14.00 – 15:30 uur
Onder andere door de Corona pandemie is nog meer dan ooit duidelijk geworden dat onze zorgsector onder druk staat. Er staat ons iets te doen om ook morgen nog zo’n fantastische zorgsector te hebben.

Digitale transformatie, zorg voor complexe patiënten en de toenemende en veranderende zorgvraag. De juiste zorg op de juiste plek om waarde gedreven netwerkzorg voor elkaar te krijgen.
Ook als wij ouder worden willen we vooral in controle van ons leven blijven.
Collaboration,Ideas,Medicine,Concept.,Doctor,Presses,Doctor,Team,Light,Bulb
Maar in een wereld waar ons zorgsysteem overbelast raakt -juist omdat wij met zovelen ouder worden-, er een groeiend tekort aan zorgprofessionals is en het aantal mantelzorgers snel afneemt, komt die ambitie onder druk.
Cruciaal hierin is een betere samenwerking. Zorginstellingen moeten daarom aan de slag met deze transities die nu gaande zijn.

Innovatieprogramma ZorgTech weer open

De provincie Zuid-Holland stelt €750.000 beschikbaar voor innovatieprogramma ZorgTech. Dit programma ondersteunt Zuid-Hollandse bedrijven en zorgorganisaties in de ontwikkeling van innovatieve oplossingen om de gezondheidszorg te verbeteren.
ZorgTech
Fase 3 van ZorgTech richt zich op de thema’s ‘Gezonde start’ en ‘Gezond ouder worden’. Begin 2022 kunnen nieuwe projectsamenwerkingen vouchers aanvragen binnen deze thema’s.

In het nieuws

Transitie010

Wil je ook bijdragen aan de transitie van gezondheid en zorg in Rotterdam Rijnmond?
Of draag jij al bij aan de transitie en wil je jouw kennis delen?
Meld je dan aan voor ons netwerk en ontvang tweewekelijks een update over de ontwikkelingen en de mogelijkheden om bij te dragen.
transistie010
We hebben een naam aan de Regionale Transitie Agenda gegeven: Transitie010.
Met een naam en een website om kennis, ervaringen en projecten met elkaar te delen zodat we met ons allen kunnen werken aan de stip op de horizon in 2030.