171128REHA_logo_def_LR

Nieuwsbrief: Rotterdam eHealth Agenda
Datum: 4 augustus 2021
weerinrotterdam
zonmw-logo

Laatste ronde implementatie- en opschalingscoaching

Op woensdag 1 september opent de vijfde en laatste subsidieronde implementatie- en opschalingscoaching van ZonMW.
Via de regeling kan subsidie worden aangevraagd voor een coachingstraject van maximaal vier maanden, tot een bedrag van 5.000 euro inclusie BTW.
Daarbij ondersteunt een coach een innovator bij een vraagstuk op het gebied van implementatie of opschaling van hun bestaande innovatie.

De Rotterdam eHealth Agenda heeft al enkele succesvolle trajecten afgerond.
Heb je ook een concrete vraag voor de implementatie of opschaling van e-health toepassingen?
Aarzel niet en contacteer ons. #gewoondoen
corona check app

Update ondersteuning CoronaCheck App

Na een oproep van IZER om huisartsen te helpen met vragen van patiënten over de CoronaCheck App is snel een vangnet in de stad gerealiseerd. Vind hier de actuele status van ondersteuning in de wijken voor vragen over de CoronaCheck App.
transistie010
We hebben een naam aan de Regionale Transitie Agenda gegeven: Transitie010.
Met een naam en een website om kennis, ervaringen en projecten met elkaar te delen zodat we met ons allen kunnen werken aan de stip op de horizon in 2030.

Wil je ook bijdragen aan de transitie van gezondheid en zorg in Rotterdam Rijnmond?
Of draag jij al bij aan de transitie en wil je jouw kennis delen?
Meld je dan aan voor ons netwerk en ontvang tweewekelijks een update over de ontwikkelingen en de mogelijkheden om bij te dragen.
his 010

Gratis summer night colleges

De Health Innovation School Rotterdam organiseert voor de deelnemers van de HIS online colleges.
Voor twee van deze colleges mogen ook andere geïnteresseerden deelnemen
Dinsdag 17 augustus om 19.30: College van Maurits Kaptein van het JADS over Artificial Intelligence en Data Science.

Donderdag 2 september om 19.30: College van Michiel de Hair van FUJI. Hij neemt ons mee in het verhaal van Fuji die ooit marktleider was in de foto-film industrie en een totale transformatie door maakte. Een verhaal over cultuur, keuzes, behoefte en markt en de-implementatie. Spoiler alert, Fuji haalt wereldwijd 25% van de totale omzet uit zorg en maakt oa. covid vaccins.

Patiënt en reumatoloog beslissen samen over behandeling

De afdeling Reumatologie van het Maasstad Ziekenhuis heeft een dashboard ontwikkeld waarmee artsen en patiënten samen beslissingen kunnen nemen over de behandeling. Lees hier het verhaal <->

Lelie zorggroep breidt online hulpverlening uit dankzij subsidie

Lelie Zorggroep werkt sinds kort met de online hulpverleningsmodules van Mirro. ‘Tijdens huisbezoeken kan nu efficiënter zorg geboden worden.’ Lees hier het verhaal ->

Save the date: aan de slag met digitale uitwisseling

Dinsdag 21 september 2021 16.00 - 17.00
De Samenwerkende Rotterdamse Ziekenhuizen (SRZ) houden vanuit de een webinar om u bij te praten over onze ervaringen voor succesvolle gegevensuitwisseling met behulp van het Zorgplatform.
wmoradar

Zorg en welzijn slaan de handen ineen: samenwerking tussen huisartsen en wmo radar

Izer_logo_300
Huisartsen hebben nu digitaal inzicht in het welzijnsaanbod van wmo radar en kunnen hun patiënten eenvoudig daarnaar verwijzen.

Recht op keuze digitale zorg

Patiëntenfederatie Nederland vindt dat mensen het recht moeten hebben om te kunnen kiezen voor digitale zorg. Zij moeten kunnen kiezen voor het communicatiekanaal en type zorg dat bij hen past. De basis voor een interessante discussie!

Implementeren van een zorginnovatie. Heel gewoon

Innoveren in de zorg, dat is heel erg zorg van nu. Er zijn al heel wat zorgorganisaties die met succes grote of kleine innovaties hebben toegepast. Wil je ook een toepassing implementeren? Het is belangrijk om je te realiseren dat implementatie meer is dan alleen een nieuw product aanschaffen. Daarom zet Zorg van Nu in deze folder een aantal tips voor je op een rij.