171128REHA_logo_def_LR

Nieuwsbrief: Rotterdam eHealth Agenda
Datum: 1 juni 2021
Rotterdam skyline

Hoe bewijs je dat een innovatie ook werkelijk doelmatig is?

Dat is een vraag die actueel is voor iedereen die bezig met innoveren in de zorg. Maar hoe toon je nu aan dat een innovatie doelmatig is? Nu we in Rotterdam veel subsidieprogramma's, waaronder de Digideal010, hebben lopen lijkt het een goed moment om dé specialist op dit gebied, Prof. Dr. Mr. Silvia Evers van de Universiteit van Maastricht, uit te nodigen een workshop/college over mini-HTA te geven. Een uniek en eenmalige workshop mogelijk gemaakt door de gemeente. Daar zou je bij willen zijn!

Welke kansen voor eHealth oplossingen zijn er in Qatar en Verenigde Arabische Emiraten?

In twee webinars, op initiatief van de Nederlandse ambassades in die landen, wordt inzicht gegeven in de kansen voor digitalisering in de zorg. Een must voor ontwikkelaars van health oplossingen die internationaal de kansen willen aangrijpen.
Flag_of_Qatar.svg
eHealth webinar Qatar maandag 7 juni om 10:00 tot 11:00 uur.

Koplopers in de regionale transitie

Welke mooie regionale initiatieven zijn er die bijdragen aan de transitie van zorg en welzijn in Rotterdam Rijnmond? Ter inspiratie en verbinding! Met deze keer Conny Nieuwenhuizen en Wilma van der Leeuw.

Flag_of_the_United_Arab_Emirates.svg
eHealth webinar Arabische Emiraten woensdag 9 juni van 9:30 tot 10:30 uur.
regionale transitie agenda
Ook op de hoogte blijven en deelnemen aan de regionale transitie? Meld je aan!
healthinnovationschool

De Health Innovation School is van start met bijna 50 toppers!

Kijk hier wie er allemaal mee doen!
Succes allemaal en vooral veel plezier!

Digivaardige patienten

Goed om te weten dat met de lesprogramma's van DigiVitaler patienten kennis kunnen maken met digitale zorg en er mee te werken. Het lesprogramma bestaat uit verschillende lessen. Elke les behandelt een vorm van digitale zorg.

8ste Werkconferentie van Digivaardig in de zorg

Dinsdag 8 juni van 13:00-15:30 uur
Op zoek naar tips en nieuwe inspiratie om jouw zorgorganisatie (nog) digivaardiger te maken? Kom dan naar onze 8ste werkconferentie op 8 juni.

Maak kennis: Joyce van der Niet

Hoe leuk is dat. Joyce van der Niet werd als alumnus geïnterviewd door de Erasmus Universiteit Rotterdam over haar rol als kwartiermaker voor deRotterdamseZorg én over de lofliedjes die ze schrijft.
De moeite waard om haar op deze manier ook te leren kennen.

Webinar CZ inkoopbeleid voor de wijkverpleging

Tijdens het webinar van CZ over het inkoopbeleid 2022 kwam ook de visie en inzet op digitale zorg en zorgtechnologie voorbij. Vanaf 2 uur en 53 minuten gaat het over digitalisering in de zorg met onder andere Jantine van de Lelie Zorggroep. #aanradert

Impact in One Day!

Het Impact Centre Erasmus en het netwerk van Gezond010 organiseren een speciale editie van Impact in One Day: editie Gezond010!
Wil je met jouw organisatie én in samenwerking met partners van Gezond010 (meer) impact maken?
In twee dagdelen, op 9 juni en 30 juni, de fundamenten van impact, toegepast op de ambities en activiteiten van Gezond010.
gezond010
Vraag je je af hoe je de gemaakte impact moet meten? Dan mag je de speciale editie van Impact in One Day: Gezond010 niet missen.

Handreiking videoconsulten in de zorg

Voor iedereen die beeldbelt. Een uitgebreide handreiking met handvatten en praktische tips bij het op de juiste wijze invoeren, gebruik maken van en registreren van videoconsulten in de klinische praktijk. Een handige ‘whitepaper’ voor diverse praktijksituaties, die verder reikt dan alleen de (academische) ziekenhuizen. Downloaden!

Vilans: Opbrengsten van eHealthtoepassingen

Vilans maakte een maatschappelijke businesscase met inzichten en aanbevelingen voor eHealthtoepassingen in de thuissituatie.
Interessante casussen voor Dagstructuurrobots, Medicijndispensing en Slim toegangsbeheer woningen. Leerzaam!

Afscheidstoespraak Erik Gerritsen

Samen voor de gezondheid van Nederland. Hoe nu verder?
Een 'must see' video van Erik Gerritsen (Secretaris-Generaal van Ministerie van VWS) ter gelegenheid van zijn afscheid als
In 23 minuten een goed overzicht van kansen om de digitale zorg en Nederland nog beter van de grond te krijgen. Het kijken waard.

Het doolhof van innovatie

Onno Keinhorst is kwaliteitsverpleegkundige en innovatiecoach bij Laurens en schrijft regelmatig over zijn ervaringen. Lees hier zijn recente blog.
De moeite waard zijn ervaringen te lezen.

Nationale AI Zorg cursus

In de online cursus van Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) en Health˜Holland ontdek je samen met andere zorgprofessionals wat AI (kunstmatige intelligentie) nu eigenlijk is en hoe het de zorg kan helpen.