171128REHA_logo_def_LR

Nieuwsbrief: Rotterdam eHealth Agenda
Datum: 18 mei 2021
Rotterdam skyline

Hoe bewijs je dat een innovatie ook werkelijk doelmatig is?

Dat is een vraag die actueel is voor iedereen die bezig met innoveren in de zorg. Maar hoe toon je nu aan dat een innovatie doelmatig is? Nu we in Rotterdam veel subsidieprogramma's, waaronder de Digideal010, hebben lopen lijkt het een goed moment om dé specialist op dit gebied, Prof. Dr. Mr. Silvia Evers van de Universiteit van Maastricht, uit te nodigen een workshop/college over mini-HTA te geven. Een uniek en eenmalige workshop mogelijk gemaakt door de gemeente. Daar zou je bij willen zijn!
erasmus

Kennismiddag Resilience and Recovery after COVID-19

Donderdag 20 mei van 13.00-16.30 uur
Hoe gaat de post COVID-19 samenleving eruit zien? Wat is nodig om de samenleving te herstellen van de coronacrisis en veerkrachtig te maken voor de toekomst.
last_minute
Tijdens de middagconferentie Resilience and Recovery after COVID-19 gaan ESSB wetenschappers samen met maatschappelijke partijen in gesprek over welke sociaal- en gedragswetenschappelijke vragen er spelen om de samenleving zo goed mogelijk door en uit deze crisis te navigeren.

Koplopers in de regionale transitie

Welke mooie regionale initiatieven zijn er die bijdragen aan de transitie van zorg en welzijn in Rotterdam Rijnmond? Ter inspiratie en verbinding! Met deze keer Monique Kappert en Merlijn Snijders.

regionale transitie agenda
Ook op de hoogte blijven en deelnemen aan de regionale transitie? Meld je aan!

Bekijk de nieuwsbrief Rotterdam Ouder en Wijzer

ouder en wijzer

KPN Health Exchange

We spraken recent Vinood Mangroelal, de (nieuwe) directeur van KPN Health die onder meer vertelde over de KPN Health Exchange. Het leek ons een interessant onderwerp om een kennissessie over te organiseren.

Heb je interesse? Laat het ons weten dan organiseren we een kennissessie met KPN.

Ploum
In twee webinars worden de verschillende aspecten van health in de zorg besproken. Bekijk hier de webinars.

Webinar ‘E-health: Cure, care, anywhere!’ terugkijken

De inzet van e-health heeft een gunstig effect op onder meer de kosten van zorg, werkdruk en kwaliteit van leven. Niet voor niets wordt de inzet van e-health alom aangemoedigd. Tijdens de coronacrisis namen digitale consulten en vormen van thuismonitoring een vlucht. Maar de inzet van e-health leidt ook tot allerlei juridische vragen.

Hoe geef je leiding aan de digitale transformatie van de zorg?

Digitalisering speelt een belangrijke rol in de stap naar een fundamenteel andere benadering van zorg. Het nieuwe rapport ‘Leiderschap bij digitalisering in de zorg’ gaat over de rol van leidinggevenden (van teamleider tot bestuurder) in deze transformatie van de zorg.
gezond010

'Impact in one day'

In samenwerking met het Impact Centre Erasmus organiseren we voor het netwerk van Gezond010 een speciale editie van Impact-in-One-Day: editie Gezond010!
Wil je met jouw organisatie én in samenwerking met partners van Gezond010 (meer) impact maken?
Vraag je je af hoe je de gemaakte impact moet meten? Dan mag je de speciale editie van Impact in One Day: Gezond010 niet missen.

In twee dagdelen leer je hoe je met jouw organisatie en het netwerk van Gezond010 door andere wijzen van denken en meten meer maatschappelijke impact kunt maken. Het zijn twee intensieve dagdelen van veel kennis, opdrachten, best practices en briljante mislukkingen.
9 juni 2021 13.30 – 17.30: Impact denken & ambities Gezond010
30 juni 2021 13.30 – 17.30: Impact meten & acties Gezond010
Deelname is aangeboden door de Gemeente Rotterdam en is voor u gratis.

VitaValley. Vermenigvuldigen van verbeteringen.

VitaValley realiseert innovaties met grote impact op het werk van zorgprofessionals en op de gezondheid van veel burgers. We beogen een transitie van zorg naar gezondheid en als er toch zorg nodig is, dan zo veel mogelijk op de juiste plek.
Neem eens een kijkje op de site.
VitaValley
Wij maken regelmatig gebruik van het kennisnetwerk van Vitavalley om kennis en ervaringen te delen, seminars bij te wonen, vragen te stellen en vragen te beantwoorden.