Nieuwsbrief: Rotterdam eHealth Agenda
Datum: 29 augustus 2023
Rotterdam skyline

Save the date: Zorgontbijt Gezond Digitaal 010: wat kan wél

Donderdag 28 september 2023 - 08:00– 9:30, koffie van 7:30 uur.
Gezond Digitaal 010 organiseert een ontbijt op donderdag 28 september 2023 van 8:00 tot 9:30 uur, de koffie staat om 7:30 uur al klaar. Gezond Digitaal 010 geeft een nieuwe invulling aan de satelliet e-health uit het Gezond010 programma.
Aan het programma wordt gewerkt maar het thema is al wel bekend: Wat kan wél!
De urgentie en mogelijkheden om meer digitaal en hybride in zorg en ondersteuning te doen zijn er. Het opschalen van geslaagde toepassingen blijft voortdurend achter en vaak wordt ‘digitale vaardigheid’ van de client of de professional als belemmering genoemd. Dus is het zaak te ontdekken met elkaar wat er wél digitaal kan in zorg, ondersteuning en welzijn. Tijdens het ontbijt van satelliet Gezond Digitaal 010 delen we geslaagde voorbeelden met elkaar te delen en is er gelegenheid elkaar weer op te zoeken om samen verder te komen.
Save the date. Details volgen.

Mobile Healthcare congres op 16 november 2023 in Ahoy

Dit is hét jaar waarin de transformatie van zorg naar gezondheid centraal staat. Om noodzakelijke zorg, met de professionals die er zijn, toegankelijk te houden is een nieuwe manier van denken en werken nodig. Regionale samenwerking, interoperabiliteit, digitalisering én robotisering zijn van cruciaal belang. Patiënten voorzien van gepaste zorg op de plek waar het nodig is, roept ook diverse vraagstukken op.
Tijdens het Mobile Healthcare congres op 16 november komen vier thema's aan de orde:
- Healthy life through data
- Verbinding zorg en sociaal domein
- Ecosysteem gedachte
- Transitie naar betaalbaar en bemensbaar
Leer meer op: https://www.mobilehealthcareplatform.nl/congres/
Schrijf je in vóór 2 november en profiteer van €100,- vroegboekkorting.

Transitie Expeditie #5

Donderdag 14 september 2023 - 8.00 – 10.30
De 5de Transitie Expeditie is in voorbereiding met als thema: de medewerker van toekomst. Op een aantal locaties in Rotterdam Oost zullen we ervaren wat er al gebeurt en wat we daarvan leren kunnen. Voorinschrijvingen zijn al open.

IZA kan in dit stelsel niet slagen

De huidige systeemwereld is gemaakt voor het oude denken en het oude doen. Willen we de regionalisatie van zorg een succes maken, dan is er behoefte aan een coördinerende zorgverzekeraar als partner van de burger en de zorgpartijen om het landschap in te richten. Dan zullen aanbieders van zorg moeten samenwerken in netwerken of samengaan.

Jaarconferentie Transitie is mensenwerk

Vrijdag 13 oktober 2023 van 13:00 - 17:00 uur
In de jaarlijkse conferentie van RVS staat het thema ''Transitie is mensenwerk'' centraal. Om de zorg op termijn toegankelijk en betaalbaar te houden, zijn structurele aanpassingen hoognodig.

Dragen digitale hulpmiddelen bij aan aandacht voor de patiënt?

Podcast #zokanhetook onderzoekt de vraag: dragen digitale hulpmiddelen bij aan aandacht voor de patiënt? Isala ziekenhuizen, een verpleegkundige en projectmanager spreken over hoe je als zorgprofessional omgaat met de doorlopende veranderingen in de zorg.

Krachtige basiszorg: de vraag achter de vraag oplossen

Krachtige basiszorg is een integrale werkwijze waarbij het medische en het sociale domein samenwerken rond de meest kwetsbare mensen in achterstandswijken. In huisartsenpraktijken wordt het onder meer ingezet om niet-medische oorzaken van medische vragen boven tafel te krijgen en op te lossen de kwaliteit van zorg vanuit zijn expertise.

300% meer digitale consulten bij Spreekuur.nl

In de snelle digitaliseringsslag van de zorgsector springt Spreekuur.nl eruit met een opmerkelijke prestatie: het aantal digitale consulten bij huisartsenpraktijken is in één jaar met 300% gestegen. De cijfers duiden op een groeiende verschuiving naar innovatieve digitale oplossingen in de gezondheidszorg.

E-learning over zorg innovatie, e-health en digitale zorg!

Met de gratis Slimme Zorg van Nu e-learning leer je wat slimme zorg is, hoe je het gebruikt, hoe je er het gesprek over aangaat en word je uitgedaagd het in je eigen werk toe te passen.

Transitie010

Wil je ook bijdragen aan de transitie van gezondheid en zorg in Rotterdam Rijnmond?
Of draag jij al bij aan de transitie en wil je jouw kennis delen?
Meld je dan aan voor ons netwerk en ontvang tweewekelijks een update over de ontwikkelingen en de mogelijkheden om bij te dragen.