Nieuwsbrief: Rotterdam eHealth Agenda
Datum: 11 april 2023
Rotterdam skyline
last_minute
klipmask_pjer_Tekengebied 1

In debat over eHealth

Maandag 17 april 2023 van 15.00 – 17.00 uur
De gemeente presenteert de bevindingen en resultaten van de DigiDeal010, de eHealth strategie en onderzoek naar eHealth gebruik. Op het programma o.a.:
- Een presentatie van de eindevaluatie van de DigiDeal010 met aansluitend een ‘Lagerhuis debat’.
- Missie, visie en vijf doelstellingen vanuit de eHealth strategie van de gemeente Rotterdam in relatie tot de opgaven en de (landelijke) akkoorden.
- Cephir deelt de onderzoeksresultaten van hun onderzoek naar eHealth gebruik onder professionals naar het bevorderen van gezond gedrag bij mensen met een lage(re) sociaaleconomische positie.
- Borrel ten afscheid van Pjer Vriens van de gemeente Rotterdam die de overstap naar de VNG maakt.
Wanneer: Maandag 17 april 2023 van 15.00 – 17.00 uur
Waar: Timmerhuis, Kapsalon, 5e etage
Aanmelden bij: Anja Ridderhof amg.ridderhof@rotterdam.nl

Smart & Social Fest 2023

Vrijdag 21 april 2023
‘Smart & Social Fest 2023’: hét nieuwe kennisevent over de digitale transitie. Op vier locaties in de stad staat deze dag in het teken van de kansen en uitdagingen van digitale technologie: mensgericht en inclusief. Daar zou je bij moeten zijn! De Rotterdam eHealth Agenda mag 10 gratis toegangskaarten weggegeven. Wil je een gratis kaart? Mail:
jan@rotterdamehealthagenda.nl

HIS010 bewijst dat je innoveren kunt leren, ook in de zorg

Het Nederlandse zorgsysteem is dringend aan verandering toe. De vraag neemt toe door vergrijzing en er zijn te weinig zorgverleners om eraan te voldoen. Het zorgsysteem moet veranderen en daar zijn innovatieve oplossingen voor nodig. Om die te bedenken is de Health Innovation School (HIS) opgericht. Zorg en welzijn-professionals leren daar hoe ze kunnen bijdragen aan de transformatie van de zorg.

Toekomstbestendige Ouderenzorg in IJsselmonde

Samergo presenteert de rapportage van het actie-onderzoek Toekomstbestendige Ouderenzorg in IJsselmonde, naar de beste manier om een infrastructuur voor toekomstbestendige ouderenzorg in de wijk te creëren.

Uitgangspunten voor toekomstgerichte eerstelijnszorg

Een sterke, goed functionerende eerstelijnszorg is van groot belang voor de samenleving. Eerstelijnszorg vormt het eerste, laagdrempelige aanspreekpunt waartoe burgers zich zonder verwijzing kunnen wenden met vragen over gezondheid en ziekte. Een goed functionerende eerstelijnszorg regelt dat mensen op het passende moment, niet te vroeg en niet te laat, een beroep doen op complexe en duurdere zorg of via de sociale kaart naar niet-zorgorganisaties worden doorverwezen
raad rvs
De toegankelijkheid en de kwaliteit van eerstelijnszorg in Nederland staan echter in toenemende mate onder druk door ontwikkelingen in de samenleving, op andere plekken in de zorg (ziekenhuizen, ggz en langdurige zorg), in het sociaal domein en in de eerstelijnszorg zelf,

Save the date: Transitie Expeditie #4

Woensdag 10 mei 2023 van 8.00 – 10.30 uur.
Transitie010 organiseert de 4de Transitie Expeditie met als thema: 'Bewoner aan zet; optimalisering van de samenwerking tussen informele en formele zorg.' In Feijenoord gaan we op zoek naar de voorbeelden van informele zorg die werken ondanks het 'systeem'. Meld je snel aan want vol=vol.

Gratis online cursus Ontregelaar in de zorg

Meer tijd voor je patiënt of client en meer plezier in je werk omdat je minder tijd aan administratie kwijt bent. Hoe je dat voor elkaar krijgt, leer je in de 60 minuten durende online cursus (e-learning) tot Ontregelaar in de zorg die het programma [Ont]Regel de Zorg van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vanaf één maart kosteloos aan alle zorgmedewerkers, kwaliteitsmedewerkers en beleidsmedewerkers in de zorg aanbiedt.

PRIMIO-app zet volgende stap

De Primio kennisapp faciliteert op een eenvoudige, laagdrempelige én leuke manier gedragsverandering en kennisuitbreiding. ‘Hiermee dragen we bij aan het terugdringen van het personeelstekort in de zorg.’

Kennisbank digitale inclusie

Om 55-plussers zo goed mogelijk te ondersteunen bij hun digitale uitdagingen werkt het netwerk aan een breed vangnet om inwoners te enthousiasmeren, te begeleiden en te ondersteunen bij het meedoen in de digitale samenleving. Het doel is om dat voor elke Rotterdamse oudere toegankelijk te maken door te werken aan een breed aanbod.
NETWERK-DIGITALE-INCLUSIE
Voor welzijnsorganisaties die hulp willen bij het invullen van digivaardigheids-programma's? Aarzel niet en neem contact op!

Transitie010

Wil je ook bijdragen aan de transitie van gezondheid en zorg in Rotterdam Rijnmond?
Of draag jij al bij aan de transitie en wil je jouw kennis delen?
Meld je dan aan voor ons netwerk en ontvang tweewekelijks een update over de ontwikkelingen en de mogelijkheden om bij te dragen.