Nieuwsbrief: Rotterdam eHealth Agenda
Datum: 28 februari 2023
Rotterdam skyline

De 4de Health Innovation School Rotterdam gaat van start

De Health Innovation School Rotterdam is een exclusieve leerervaring voor maximaal 35 gedreven innovators. De Health Innovation School Rotterdam (HIS) is een intensief traject dat veel oplevert voor deelnemers en werkgevers in termen van netwerk, samenwerking, kennis en methodieken. Laat deze kans niet voorbij gaan. #gewoondoen
onlineThuis

GEZOCHT 70-plussers

Gezocht zo’n zestig 70-plussers die gratis en vrijblijvend mee willen doen aan de proef Online Thuis in de regio Rotterdam-Noord. Aafje, Lelie Zorggroep, Dock en Gro-up Buurtwerk starten samen met de gemeente een proef voor Digitale Dagbesteding en daar is nog ruimte voor enthousiaste ouderen. Iets voor je cliënten of je ouders? Lees meer in de brochure en meld je aan!

Netwerk Digicoaches

Vorig jaar organiseerde DeRotterdamseZorg samen met de IT Campus Rotterdam een eerste bijeenkomst van Digicoaches. Wat bleek: iedereen loopt tegen vergelijkbare uitdagingen aan en samen worden de oplossingen gevonden :-) De volgende bijeenkomst wordt voorbereid en was je er de vorige keer niet bij en wil je er nu wel bij zijn? meld je dan bij Adri Westmaas: adri.westmaas@itcampus.nl

E-magazine Digivaardig in de zorg

De digitale transitie is de afgelopen jaren versneld. We maken steeds meer gebruik van technologie in de zorg. Sterker nog, het is niet meer weg te denken en de inzet ervan zal alleen maar toenemen. In het e-zine Digivaardig in de zorg vinden staf-medewerkers en HR professionals tips en inspiratie om aan de slag te gaan met digitale vaardigheden binnen hun organisatie.

Samen leren en ontwikkelen

Samen leren en ontwikkelen in regionale
In het model ‘samen leren en ontwikkelen’ benoemt Zorginstituut Nederland de factoren en feedbackmechanismen voor goede samenwerking. Het is een dynamisch model om samenwerking regelmatig te evalueren en te versterken.

Kick off Rotterdam Square

Woensdag 22 maart 2023 van 11:00 - 12:15
Rotterdam Square! neemt officieel het stokje over van Life Sciences & Health en daar wordt een feestje van gemaakt. Rotterdam Square biedt een actief ondersteund ecosysteem van talent, onderzoek, bedrijven en faciliteiten in de Life Sciences &Health sector. Daarin brengen we kennis, kansen en mogelijkheden bij elkaar.

Positieve Gezondheid: Verandering van taal in de gezondheidszorg

Drift schreef dit artikel hoe het zorgstelsel onder druk staat, waardoor er ruimte komt voor alternatieven. Ogenschijnlijk wordt nu wezenlijk gezocht naar andere waarden om het stelsel van gezondheidszorg opnieuw in te richten. De moeite van het lezen waard!

WOZO: Programma Wonen, Ondersteuning en Zorg voor Ouderen

WOZO draagt bij aan een brede maatschappelijke beweging, om een omslag te maken in de organisatie van ondersteuning en zorg. Het is een omslag naar ondersteuning en zorg, die zich aanpast op de veranderde voorkeuren van ouderen en daarmee de financiële en personele houdbaarheid bevordert. Dat is een omslag voor vele partijen, incl. de overheid.
NETWERK-DIGITALE-INCLUSIE
Voor welzijnsorganisaties die hulp willen bij het invullen van digivaardigheids-programma's? Aarzel niet en neem contact op!

Kennisbank digitale inclusie

Om 55-plussers zo goed mogelijk te ondersteunen bij hun digitale uitdagingen werkt het netwerk aan een breed vangnet om inwoners te enthousiasmeren, te begeleiden en te ondersteunen bij het meedoen in de digitale samenleving. Het doel is om dat voor elke Rotterdamse oudere toegankelijk te maken door te werken aan een breed aanbod.

Transitie010

Wil je ook bijdragen aan de transitie van gezondheid en zorg in Rotterdam Rijnmond?
Of draag jij al bij aan de transitie en wil je jouw kennis delen?
Meld je dan aan voor ons netwerk en ontvang tweewekelijks een update over de ontwikkelingen en de mogelijkheden om bij te dragen.