Nieuwsbrief: Rotterdam eHealth Agenda
Datum: 18 oktober 2022
Rotterdam skyline

Data, AI en process mining: hoe helpt dat de zorg?

De afgelopen weken komen we steeds meer (lokale) toepassingen van data tegen die de zorg verbeteren. Hoe werkt dat nu? En hoe data ingezet worden? Twee interessante voorbeelden.
Sade Faneyte
Sade Faneyte van Maasstad Ziekenhuis heeft een stappenplan ontwikkeld dat kan helpen bij de beslissing voor het aanschaffen van medische hulpmiddelen die gebruikmaken van artificial intelligence (AI). “Hiermee kun je de introductie van deze nieuwe technologieën ondersteunen en alle uitdagingen die daarbij komen kijken in het ziekenhuis”.
proces mining
Process Mining haalt bruikbare informatie uit ongelooflijk grote bergen data om inzicht te krijgen in processen. Argos Zorggroep wilde onderzoeken of enkele processen in de intramurale setting effectiever en efficiënter kunnen. Wat kan het toepassen van process mining voor waarde hebben?
De resultaten van het interessante project vind je hier:

Ontdek nieuwe kansen, ontwikkel je digitale talenten en vergroot je kans op de arbeidsmarkt!

Maandag 31 oktober 2022 19:30 - 21:30 FutureLab is een oriëntatieprogramma voor gemotiveerde mensen die een loopbaanstap wil maken waarin we focussen op digitale skills. Hoe blijf je aantrekkelijk voor je huidige of toekomstige werkgever en vergroot jij je kansen op de arbeidsmarkt?

Innovatiecafé preventie en innovatie in langdurige zorg

Donderdag 3 november van 15.00 - 18.00 uur
De zorgvraag groeit en verandert. Nederlanders worden ouder, we willen langer thuis blijven wonen én we willen zorg die aansluit bij onze wensen. Maar ook het aanbod van zorg verandert. Het tekort aan personeel vraagt om oplossingen. Hoe kunnen preventie en innovatie hier een bijdrage aan leveren?

Exploitatie en exploratie in de verpleeghuiszorg

Hoe vind je ruimte op alle lagen van een zorginstelling om samen te werken aan innovatie? De belangrijkste aanbeveling van het rapport is om veel meer in te zetten op samen experimenteren, ervaren en leren. Kenniscentrum Business Innovation van Hogeschool Rotterdam is om die reden dan ook van plan om het rapport verder te delen met zorgbestuurders en andere stakeholders en ook binnen het onderwijs (HBO èn MBO) te agenderen.

Alleen samen dichten we de zorgkloof

De vraag naar zorg stijgt terwijl het aanbod steeds schaarser wordt. Het gevolg hiervan is dat de toegang tot zorg onder druk komt te staan. En zo stevenen we af op een harde tweedeling. Lees meer in het NZa-Magazine.

Openstaande voucherronde Zorgtech

Vanaf 1 september 2022 tot uiterlijk 30 juni 2023 kunnen er twee typen vouchers aangevraagd worden via de Kansen voor West-regeling tot het budget van € 500.000 bereikt is. ZorgTech helpt bedrijven bij deze regeling. Ga in gesprek te gaan om te kijken of jouw project past binnen de doelstellingen en in aanmerking komt voor één van de vouchers.
NETWERK-DIGITALE-INCLUSIE
Voor welzijnsorganisaties die hulp willen bij het invullen van digivaardigheids-programma's? Aarzel niet en neem contact op!

Kennisbank digitale inclusie

Om 55-plussers zo goed mogelijk te ondersteunen bij hun digitale uitdagingen werkt het netwerk aan een breed vangnet om inwoners te enthousiasmeren, te begeleiden en te ondersteunen bij het meedoen in de digitale samenleving. Het doel is om dat voor elke Rotterdamse oudere toegankelijk te maken door te werken aan een breed aanbod.

Transitie010

Wil je ook bijdragen aan de transitie van gezondheid en zorg in Rotterdam Rijnmond?
Of draag jij al bij aan de transitie en wil je jouw kennis delen?
Meld je dan aan voor ons netwerk en ontvang tweewekelijks een update over de ontwikkelingen en de mogelijkheden om bij te dragen.