Nieuwsbrief: Rotterdam eHealth Agenda
Datum: 20 september 2022
Rotterdam skyline

Met Transitie010 op expeditie!

Woensdag 28 september 08.00 - 10.30
Om de zorg toegankelijk en beschikbaar te houden zijn transities, oftewel grote veranderingen, nodig. Transitie 010 organiseert expedities in Rotterdam om kennis en ervaringen te delen over transities in de zorg. Tijdens de eerste expeditie wandelen we door de wijk Delfshaven. Innovatieve sprekers vertellen over hoe zorg anders kan worden georganiseerd. Lees meer.
transistie010
Ben jij betrokken bij transities in zorg en welzijn en/of wil je meer leren over de transitie van de zorg? Laat je inspireren en ga met ons mee op expeditie! Lees de uitnodiging.
Dinsdag 27 september van 13:00 - 16:30 uur
Voor 55- tot 67-jarige Rotterdammers is het belangrijk om voldoende digitale vaardigheden te hebben, zodat zij mee kunnen komen op de snel veranderende arbeidsmarkt. Banen veranderen in rap tempo door de invloed van automatisering en digitalisering. Tijdens de bijeenkomst zijn o.a. de volgende partners aanwezig om hun activiteiten m.b.t. het thema 'arbeidsmarkt' toe te lichten.

Immersive Tech & Content Proeverij

Maandag 10 oktober van 13.00 - 17.00 uur
Na de grote innovatiegolf van Virtual Reality en Augmented Reality-technologie zo’n tien jaar geleden, blijkt dat niet alleen in de game-industrie maar op alle beroepsdomeinen deze technologie zich sterk heeft ontwikkeld. Onder de verzamelnaam Immersive Technology & Content is er momenteel een enorme ontwikkeling gaande. Hogeschool Rotterdam en het Innovatieteam van Gemeente Rotterdam organiseren gezamenlijk een ‘proeverij’ van Immersive Tech & Content in Innovatiecentrum VONK (Timmerhuis).
Hogeschool-rotterdam
Op maandag 10 oktober kun je vanaf 13.00 uur de gehele middag verschillende toepassingen ‘ervaren’ die we in een plenaire sessie om 16.00 uur gaan bediscussiëren. VONK, Halvemaanpassage 1, 3011 DJ Rotterdam (Timmerhuis)

Samenvatting Integraal Zorgakkoord

Samenvatting van de afspraken in het Integraal Zorgakkoord (IZA) om de zorg voor de toekomst goed, toegankelijk en betaalbaar te houden. De afspraken zijn gemaakt tussen het ministerie van VWS en een groot aantal partijen in de zorg. Ondertekenaars van het IZA zijn onder meer overkoepelende organisaties van ziekenhuizen, de geestelijke gezondheidszorg en de ouderenzorg.

Openstaande voucherronde Zorgtech

Vanaf 1 september 2022 tot uiterlijk 30 juni 2023 kunnen er twee typen vouchers aangevraagd worden via de Kansen voor West-regeling tot het budget van € 500.000 bereikt is. ZorgTech helpt bedrijven bij deze regeling. Ga in gesprek te gaan om te kijken of jouw project past binnen de doelstellingen en in aanmerking komt voor één van de vouchers.
NETWERK-DIGITALE-INCLUSIE
Voor welzijnsorganisaties die hulp willen bij het invullen van digivaardigheids-programma's? Aarzel niet en neem contact op!

Kennisbank digitale inclusie

Om 55-plussers zo goed mogelijk te ondersteunen bij hun digitale uitdagingen werkt het netwerk aan een breed vangnet om inwoners te enthousiasmeren, te begeleiden en te ondersteunen bij het meedoen in de digitale samenleving. Het doel is om dat voor elke Rotterdamse oudere toegankelijk te maken door te werken aan een breed aanbod.

Transitie010

Wil je ook bijdragen aan de transitie van gezondheid en zorg in Rotterdam Rijnmond?
Of draag jij al bij aan de transitie en wil je jouw kennis delen?
Meld je dan aan voor ons netwerk en ontvang tweewekelijks een update over de ontwikkelingen en de mogelijkheden om bij te dragen.