Nieuwsbrief: Rotterdam eHealth Agenda
Datum: 5 juli 2022
zonnig-rotterdam

Een fijne en zonnige vakantie! In augustus zijn we er weer :-)

Inschrijven voor de Health Innovation School Rotterdam kan nog! Aarzel niet!

De derde editie van de HIS Rotterdam gaat van start. Een leergang waarin je met andere professionals uit alle lagen en hoeken van zorg en gezondheid in aanraking komt en een half jaar lang samenwerkt aan een actieproject.
PHOTO-2019-08-24-13-40-19 7

WOZO: Programma Wonen, Ondersteuning en Zorg voor Ouderen

Het programma WOZO van de Rijksoverheid bestaat uit verschillende maatregelen, initiatieven en projecten om ervoor te zorgen dat de ouderenzorg ook in de toekomst blijft passen bij wat ouderen willen. En om ervoor te zorgen dat, gezien de grote schaarste aan personeel en de stijgende zorgvraag, de ouderenzorg ook in de toekomst goed georganiseerd kan worden.

Hoe gaaf is dat!

ConforteLab zet de deuren nog verder open voor niet alleen de Conforte 'leden' maar nu voor alle zorginstellingen in de regio!
Wilma van der Leeuw: 'We hebben de afgelopen 3 jaar veel geleerd. En deze geleerde lessen vormen we tot een programma. Hiermee willen we bereiken dat we niet alleen andere organisaties kunnen inspireren maar ook kunnen helpen met de hoe.' Profiteer van de kennis en ervaring van ConforteLab. Meer weten? Stuur een mail aan: Marit Baaij: marit@conforte.nl

Denken vanuit vertrouwen

Hoe houden we de eerste lijn op een goede manier overeind? Hoe kunnen we huisartsen helpen om de stijgende werkbelasting op te vangen? Daar wordt door RijnmondDokters hard aan gewerkt: ideeën en denkrichtingen worden vertaald naar concrete inzet op korte termijn én praktisch gerichte programma’s op lange termijn.

Inschrijving Scale Innovation Award 2022

De Duurzaamheidsfabriek start de Scale Innoivation Award innovatieve ontwikkelingen in de Zorg of Human Capital? De innovatie kan betrekking hebben op een product, dienst, proces of business model. Voorwaarde is dat de innovatie nieuw is en van economische en/of maatschappelijke waarde.
NETWERK-DIGITALE-INCLUSIE
Voor welzijnsorganisaties die hulp willen bij het invullen van digivaardigheids-programma's? Aarzel niet en neem contact op!

Kennisbank digitale inclusie

Om 55-plussers zo goed mogelijk te ondersteunen bij hun digitale uitdagingen werkt het netwerk aan een breed vangnet om inwoners te enthousiasmeren, te begeleiden en te ondersteunen bij het meedoen in de digitale samenleving. Het doel is om dat voor elke Rotterdamse oudere toegankelijk te maken door te werken aan een breed aanbod.

Werkconferentie: integreer zorg- en welzijnstechnologie in het onderwijs

Dinsdag 20 september van 14.30 tot 16.30
Om optimale zorg te leveren kun je als zorgprofessional tegenwoordig niet meer zonder digitale en tech-vaardigheden. De zorg heeft dringend behoefte aan professionals die goed zijn voorbereid op de digitale en technologische kanten van het werk. Hoe zorg jij dat je zorgstudenten klaar zijn voor de toekomst?

Lezenswaardige nieuwsbrieven

guido_de_ruiter
Regelmatig publiceert Guido de Ruiter in zijn nieuwsbrief interessante en relevante artikelen. In deze nieuwsbrief artikelen die de moeite van het lezen waard zijn.
DeRotterdamseZorg_logo_300_wit
DeRotterdamseZorg publiceert in de nieuwsbrief van juni 2022 weer een aantal interessante artikelen, tips en wetenswaardigheden. Zeker eens doorlezen.

Transitie010

Wil je ook bijdragen aan de transitie van gezondheid en zorg in Rotterdam Rijnmond?
Of draag jij al bij aan de transitie en wil je jouw kennis delen?
Meld je dan aan voor ons netwerk en ontvang tweewekelijks een update over de ontwikkelingen en de mogelijkheden om bij te dragen.