Nieuwsbrief: Rotterdam eHealth Agenda
Datum: 7 juni 2022
Rotterdam skyline

Inschrijving voor de Health Innovation School Rotterdam open!

De derde editie van de HIS Rotterdam gaat van start. Een leergang waarin je met andere professionals uit alle lagen en hoeken van zorg en gezondheid in aanraking komt en een half jaar lang samenwerkt aan een actieproject.

Rapport Uitweg uit de schaarste

Over noodzaak en belofte van medische technologie in de aanpak van personeelstekort in de zorg. Gupta Strategists onderzocht in opdracht van FME, de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie, hoe groot de bijdrage van medische technologie aan het personeelstekort in de zorg kan zijn.
Dit rapport bevat onze bevindingen.
Must read!

Startbijeenkomst datagedreven werken in zorg en welzijn

Dinsdag 21 juni van 15.00 tot 17.00 uur
Samen data gebruiken om zorg slimmer en efficiënter te kunnen bieden. Dat is de toekomst. Om hier meer en beter gebruik van te maken, is het project Datagedreven werken in zorg en welzijn opgezet. Wil je weten hoe ver de sector zorg en welzijn al is met datagedreven werken? Meld je aan ->
In de minidocumentaire vertellen verschillende betrokken partijen over het Thuisplusflat-concept in Rotterdam. Hoe werkt het, wat levert het op en wat zijn de dilemma’s?
De 8 minuut kijken meer dan waard!

‘We hebben niet meer zorg, maar minder patiënten en cliënten nodig’

Conny Helder over technologische innovatie. De ontwikkelingen die het leven van zorgmedewerkers en cliënten verbeteren en vergemakkelijken. Ook in haar ambt als minister van Langdurige Zorg en Sport ziet zij innoveren als voorwaarde voor het behouden van kwalitatief goede zorg. Lees het artikel.

Kennisbank digitale inclusie

Om 55-plussers zo goed mogelijk te ondersteunen bij hun digitale uitdagingen werkt het netwerk aan een breed vangnet om inwoners te enthousiasmeren, te begeleiden en te ondersteunen bij het meedoen in de digitale samenleving. Het doel is om dat voor elke Rotterdamse oudere toegankelijk te maken door te werken aan een breed aanbod.

Mijnhuisartsdigitaal.nl

Contact met de huisarts is technisch al lang mogelijk maar het aantal patiënten dat zich daarvan bewust is is nog laag. Deze website, in het kader van Open, geeft meer informatie over de mogelijkheden en voordelen van online consulten. Hoort zegt het voort!

En wat gebeurt er nog meer?

LS&H010 is een initiatief van de gemeente Rotterdam. Met LS&H010 verenigt de gemeente bedrijven, organisaties en instellingen in de economisch sterke Life Sciences & Health sector in Rotterdam.

Werkconferentie: integreer zorg- en welzijnstechnologie in het onderwijs

Dinsdag 20 september van 14.30 tot 16.30
Om optimale zorg te leveren kun je als zorgprofessional tegenwoordig niet meer zonder digitale en tech-vaardigheden. De zorg heeft dringend behoefte aan professionals die goed zijn voorbereid op de digitale en technologische kanten van het werk. Hoe zorg jij dat je zorgstudenten klaar zijn voor de toekomst?

Checklist voor succesvolle implementatie zorginnovaties.

De checklist kan bijvoorbeeld gebruikt worden door innovatoren, zorgprofessionals, onderzoekers, managers in de zorg, verzekeraars, financiers en beleidsmedewerkers.

Publicatie Ouder Worden 2040

Op weg naar de transformatieagenda voor de ouder wordende samenleving Team Ouder Worden 2040 een traject bewandeld dat bestaat uit vier fasen. De opbrengsten en inzichten daarvan zijn gebundeld in de Publicatie Ouder Worden 2040.

Transitie010

Wil je ook bijdragen aan de transitie van gezondheid en zorg in Rotterdam Rijnmond?
Of draag jij al bij aan de transitie en wil je jouw kennis delen?
Meld je dan aan voor ons netwerk en ontvang tweewekelijks een update over de ontwikkelingen en de mogelijkheden om bij te dragen.