171128REHA_logo_def_LR

Nieuwsbrief: Rotterdam eHealth Agenda
Datum: 15 februari 2022
eHeld Award

De eerste van de vele eHelden in Rotterdam

Tijdens het Rotterdams eHealth Ontbijt op donderdag 10 februari 2022 verraste wethouder Eskes Jan Pons met de eerste eHeld Award. Onder meer voor zijn bijdragen aan de Rotterdam eHealth Agenda, Transitie010, Kenniscentrum Business Innovation van de Hogeschool Rotterdam, IT Campus Rotterdam, Afasietherapie.nl en de ComfortWoning.
‘Jan heeft aan de wieg gestaan van de introductie van eHealth in Rotterdam en zet zich op vele fronten in voor de implementatie van eHealth in de stad. Daarom is hij de terechte winnaar!’, zegt Eskes. De E-held Award en E-held spelden zijn voor iedereen die een grote of kleine bijdrage levert aan de gezondheid van de Rotterdammer met behulp van eHealth.

Partnerevent Gezond010

Donderdag 17 februari 09.00 – 10.30 uur
Dit jaar bestaat het Gezond010 netwerk alweer 5 jaar! Dat wordt gevierd op donderdag 17 februari met het online partnerevent.
Het podium is dit keer voor de partners van Gezond010. Want wie kunnen er nu beter een positieve invloed uitoefenen op onze stad? Wat kun jij nu als partner betekenen voor de gezondheid van 010?

LSH010 Ontbijt: circulaire zorg

Donderdag 10 maart 8.00 – 9.00 uur
Wist jij dat de zorgsector verantwoordelijk is voor 7% van de landelijke CO2 uitstoot? En dat ruim 30% van het afval dat een ziekenhuis produceert, uit operatiekamers komt? Laat je inspireren met mooie circulaire voorbeelden uit de regio.

Aanbesteding welzijnswerk

De gemeente Rotterdam voorgenomen gunning van de aanbesteding van het welzijnswerk gepubliceerd. Voor veel gebieden blijft de aanbieder ongewijzigd, voor vier gebieden Charlois, Feijenoord, Hillegersberg-Schiebroek en IJsselmonde verandert de aanbieder.

Toolbox Digitale Inclusie

De Toolbox Digitale Inclusie bevat kwalitatief lesmateriaal dat netwerkpartners kunnen inzetten om de oudere Rotterdammer de benodigde digitale basisvaardigheden aan te leren. De Toolbox is bedoeld om inwoners ondersteunen bij het vergroten van digitale vaardigheden.

E-learning Slimme Zorg van Nu

Wil jij wegwijs worden in zorgtechnologie, e-health en digitale zorg? Volg dan de gratis en geaccrediteerde e-learning van Zorg van Nu.
Zorgverleners kunnen er accreditatiepunten mee behalen: 8 punten bij V&VN, 8 punten bij ADAP, 7 punten bij NVvPO of 7 punten bij de NVDA.

Aan de slag met (zorg) technologie en digitalisering

Technologie en digitale hulpmiddelen zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven – én niet meer uit de sector Zorg en Welzijn. Met de huidige tekorten in de zorg is het van belang dat er slimmer en innovatiever wordt gewerkt. Technologie is hiervoor een mogelijke oplossing. Maar hoe? Het initiatief
actieleernetwerk
Medewerker En Technologie biedt een methodiek waarmee organisaties binnen de sector Zorg en Welzijn praktische handvatten aangereikt krijgen om (zorg)technologie en digitalisering te implementeren in hun eigen organisatie.

Mooie voorbeelden uit de praktijk

boba
confortelab
1mniuut-logo-main
Boba zet blended care in
Boba Groep biedt ambulante ondersteuning en behandeling aan onder meer mensen met autisme, ADHD, niet-aangeboren hersenletsel, schizofrenie en geestelijke gezondheidsproblemen.
Winnaar Impactmakerprijs
Conforte Innovatielab officieel benoemd tot Impactmaker van 2021! ‘Door innovatie op een hele menselijke manier te gebruiken maakte zij net het verschil’.

Regionale Zorginnovatieprijs 2022
1Minuut ontwikkelt een digitaal platform voor communicatie met ‘Smart Glasses’. Een zorg-medewerker kan via een camera contact leggen met een collega, specialistisch verpleegkundige of arts om op afstand mee te kijken.

Transitie010

Wil je ook bijdragen aan de transitie van gezondheid en zorg in Rotterdam Rijnmond?
Of draag jij al bij aan de transitie en wil je jouw kennis delen?
Meld je dan aan voor ons netwerk en ontvang tweewekelijks een update over de ontwikkelingen en de mogelijkheden om bij te dragen.