171128REHA_logo_def_LR

Nieuwsbrief: Rotterdam eHealth Agenda
Datum: 1 februari 2022
Rotterdam _ehealth_week_10 FEB_2022_banner_V4

Slimme Zorg Estafette 2022 van 7 t/m 11 februari in Rotterdam

Ook in 2022 organiseren we weer een Rotterdamse eHealth Week als onderdeel van de landelijke Slimme Zorgestafette. Door de gehele stad heen worden gedurende de week van 7 t/m 11 februari diverse activiteiten georganiseerd. Bekijk hier wat er te gebeuren staat.
Heb je zelf een evenement, meld het aan en nemen we het op in het overzicht.
ontbijt jan22

Rotterdams Zorgontbijt

Donderdag 10 februari 8.00 – 9.30 uur
Hoe mooi is het als alle Rotterdammers in 2030 eenvoudig en makkelijk gezond (kunnen) blijven? Welke transitie is noodzakelijk om de zorg van de toekomst betaalbaar en kwalitatief van hoog niveau te houden? Welke rol speelt eHealth daarbij?
Vele miljoenen euro’s aan subsidies uit SET, PreSET, Covid-19 SET en de DigiDeal010 zijn de afgelopen jaren geïnvesteerd: welke mooie nieuwe initiatieven zijn daaruit voortgekomen?

Partnerevent Gezond010

Donderdag 17 februari 09.00 – 10.30 uur
Dit jaar bestaat het Gezond010 netwerk alweer 5 jaar! Dat wordt gevierd op donderdag 17 februari met het online partnerevent.
Het podium is dit keer voor de partners van Gezond010. Want wie kunnen er nu beter een positieve invloed uitoefenen op onze stad? Wat kun jij nu als partner betekenen voor de gezondheid van 010?

Mini HTA gemist?

Op donderdag 20 januari 2022 stond, tijdens een extra ontbijt, het maken van een economische en maatschappelijke business case voor zorginnovaties centraal. Je kan hier de presentaties en het verslag nalezen. #gewoondoen

E-healthmonitor 2021: Stand van zaken digitale zorg

De gezondheidszorg staat voor grote uitdagingen: de zorg moet betaalbaar en toegankelijk blijven voor een bevolking die vergrijst en steeds meer chronische zieken kent. Digitale zorg biedt hiervoor mogelijkheden. Toch is de inzet van digitale zorg nog niet vanzelfsprekend.
vws
De E-healthmonitor geeft inzicht in het huidige aanbod en gebruik van digitale zorg en maakt duidelijk hoe zowel zorgverleners als zorggebruikers denken over digitale zorg.

Circulaire zorg

Donderdag 10 maart van 8.00 – 9.00 uur
Wist jij dat de zorgsector verantwoordelijk is voor 7% van de landelijke CO2 uitstoot? En dat ruim 30% van het afval dat een ziekenhuis produceert, uit operatiekamers komt? Tijdens het LSH010 ontbijt op 10 maart inspireren we je graag met diverse mooie circulaire voorbeelden uit de regio.
ontbijt circulair
Uiteraard kan je zelf ook aan de slag en de duurzaamheid van jouw organisatie onder de loep nemen: hoe groen en duurzaam is jouw organisatie?

Aan de slag met (zorg) technologie en digitalisering

Technologie en digitale hulpmiddelen zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven – én niet meer uit de sector Zorg en Welzijn. Met de huidige tekorten in de zorg is het van belang dat er slimmer en innovatiever wordt gewerkt. Technologie is hiervoor een mogelijke oplossing. Maar hoe? Het initiatief
actieleernetwerk
Medewerker En Technologie biedt een methodiek waarmee organisaties binnen de sector Zorg en Welzijn praktische handvatten aangereikt krijgen om (zorg)technologie en digitalisering te implementeren in hun eigen organisatie.

Expert video's zorginnovatie

Wil je meer te leren over het toepassen van UX voor digitale zorg? Vier experts van Online Department leggen uit hoe je Design thinking en UX kunt inzetten, en hoe dit de werkdruk van zorgpersoneel kan verlichten.

Transitie010

Wil je ook bijdragen aan de transitie van gezondheid en zorg in Rotterdam Rijnmond?
Of draag jij al bij aan de transitie en wil je jouw kennis delen?
Meld je dan aan voor ons netwerk en ontvang tweewekelijks een update over de ontwikkelingen en de mogelijkheden om bij te dragen.